Για δεύτερη ημέρα συνεδριάζει η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής που θα εξετάσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, επανέλαβε το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.

 

«Πιστεύουμε ότι σε αυτή την επιστολή περιλαμβάνονται πολιτικά γεγονότα και εκτιμήσεις που είναι απαραίτητα για την εκτίμηση της διαπραγμάτευσης. Και η ΝΔ επανέρχεται σήμερα ακριβώς για να τονίσει τη σημασία του αιτήματός της», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

 

Στη χθεσινή πρώτη ημέρα κυριάρχησε το τοξικό κλίμα, διαδραματίστηκαν σκηνικά που ασφαλώς δεν στέκουν ενώπιον όχι μόνο της πολιτικής αλλά και της ανθρώπινης λογικής.

 

Κορυφαίο όλων, η σκηνή με τον μέχρι πρότινος κυβερνητικό εταίρο να κατακεραυνώνει το αποτέλεσμα των δικών του πολιτικών επιλογών και να φτάνει μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ως «κυβέρνηση αποστασίας».

 

Αναμφίβολα η επίθεση του Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση ξεχώρισε, ενώ το πρώτο 24ωρο συζήτησης είχε και «ολίγη» δόση αλχημείας, με τον πρόεδρο της Βουλής να επιχειρεί να δημιουργήσει μια τεχνητή πλειοψηφία υπέρ του «ναι» στην αρμόδια επιτροπή, επιστρατεύοντας μεθοδεύσεις που δεν έχουν επαναληφθεί ποτέ στο παρελθόν.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕπεξεργαζόμαστε τι θα ζητήσουμε από την ΕΕ
Επόμενο άρθροΗ ΝΔ παραδόθηκε στην ακροδεξιά συνιστώσα της