Στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τυχόν ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Νovartis, καταθέτει το απόγευμα η αντεισαγγελέας εφετών Ευγενία Κυβέλου. Αύριο και μεθαύριο αναμένεται να καταθέσουν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» .

«Προέχει να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ώστε να γίνει σύγκριση με ό,τι έχουν πει στην Εισαγγελέα Διαφθοράς», τόνισε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Ιωάννης Μπούγας, μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλους, σε σημερινή δήλωσή του, αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, έχει έγγραφο του FBI, από το οποίο προκύπτει ότι «Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Από δημοσιεύματα του Τύπου αποκαλύφθηκε ότι η κα Ράικου είχε καταχωνιάσει έγγραφο του FBI, το οποίο ευτυχώς δεν «καταστράφηκε» από πλημμύρες ή άλλες φυσικές καταστροφές. Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι Έλληνας πολιτικός είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis. Διεφθαρμένοι, διαπλεκόμενοι, επίορκοι και τα λίγα γιουσουφάκια τους στον Τύπο έχουν στρατευθεί στον βρώμικο πόλεμο της πολιτικής μου δίωξης».

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑπό σήμερα οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία
Επόμενο άρθροΣε λειτουργία ο νέος αξονικός τομογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων