Μέτρα προστασίας για να θωρακιστεί η χώρα μας από τον κοροναϊό, που μετά την Κίνα έχει εξαπλωθεί στην Ευρώπη, παίρνουν οι υγειονομικές Αρχές. Συνεδριάζει εκτάκτως, στις 11 το πρωί, το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας. 

Ήδη 13 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα  και συνέστησε ψυχραιμία ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ιός να εμφανιστεί και στη χώρα μας.

Οι πύλες εισόδου της χώρας και η λήψη των απαιτούμενων μέτρων στα αεροδρόμια είναι κομβικής σημασίας για την έγκαιρη διάγνωση. Για τους ειδικούς έχει ιδιαίτερη σημασία η έγκαιρη ανίχνευση οποιουδήποτε τυχόν περιστατικού εισαχθεί στη χώρα μας. Είδη υπάρχει η ανάλογη ενημέρωση σε αεροδρόμια και πύλες εισόδου.

Στο μεταξύ από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για να επαναπατριστούν κι άλλοι δύο Έλληνες που παραμένουν σε περιοχή της Κίνας που τελεί υπό καραντίνα. Στην Μασσαλία της Γαλλίας μεταφέρθηκε από τη Γουχάν ένας Έλληνας με τη σύζυγό του.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΆγιοι Θεόδωροι: Κρίσιμη η κατάσταση ενός εκ των τεσσάρων τραυματιών από πυρκαγιά σε διυλιστήρια
Επόμενο άρθροΣκόπελος: Φωτιά προκλήθηκε από καυτές στάχτες και κάρβουνα