Τι θα συζητηθεί

 

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στις 14:00, θα συνέλθει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από διπλωματικές πηγές, στο υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικό Συμβούλιο Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

 

Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου θα αποτελέσουν η ενημέρωση και συζήτηση για τα βήματα που απαιτούνται αναφορικά με την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Τουρκία.

 

Σε σημερινή συνέντευξή του στη “Φωνή της Ελλάδας” του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως το τυπικό διπλωματικό κομμάτι, δηλαδή η αποστολή της ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ και σε κάθε μία από τις χώρες που είχαν αναγνωρίσει τη γείτονα χώρα με το προηγούμενο συνταγματικό όνομά της, ολοκληρώνεται μέσα στην εβδομάδα. Από εδώ και πέρα, όπως διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, “όλες οι χώρες και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και τα διεθνή φόρα υποχρεώνονται να αναγνωρίσουν τη βόρεια γείτονα χώρα ως Βόρεια Μακεδονία”. “Και από το εσωτερικό της γείτονος χώρας ξεκινάει μια τεράστια προσπάθεια αλλαγής σε ό,τι είχε το παλιό όνομα” πρόσθεσε και επισήμανε πως ήδη η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει παραγγείλει πάνω από 1.000 πινακίδες για να αλλάξουν ονόματα δρόμων και να τοποθετηθούν στις συνοριακές διαβάσεις.

 

“Έχουμε καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο και βραχυπρόθεσμο οδικό χάρτη”, κατέστησε σαφές ο κ. Κατρούγκαλος, ώστε οι αλλαγές αυτές να συντελεστούν άμεσα και σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης της γειτονικής χώρας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέο ανοδικό σερί για το δολάριο
Επόμενο άρθροΈτοιμη για 200.000 φορολογικούς ελέγχους το 2019