Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο μαϊμού «λογιστής» Ρομά, που είχε βάλει στο στόχαστρο του ηλικιωμένους και τους εξαπατούσε με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφή χρημάτων από δημόσιες υπηρεσίες.

Αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Ελευσίνας κατάφεραν να συλλάβουν τον 39χρονο στα πλαίσια του αυτοφώρου. Θύματά του έφτασαν στο τμήμα και αναγνώρισαν τόσο τον ίδιο όσο και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε.

Ο σύζυγος ενός από τα θύματα απάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ περιέγραψε πώς ο δράστης προσέγγισε την γυναίκα του, λέγοντας μάλιστα πως είναι γνωστός του γαμπρού της.

Ο 39χρονος είχε και συνεργό μια γυναίκα επίσης Ρομά, η οποία έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Όπως προέκυψε είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε διάφορες περιοχές όπως την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, το Πέραμα, την Ηλιούπολη αλλά και το Ηράκλειο, ενώ δεν δίσταζαν να χτυπήσουν τα θύματα τους.

Ο 39χρονος είναι παλιός γνώριμος των αρχών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είχε προφυλακιστεί για παρόμοιες υποθέσεις. Στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη αποφυλακίστηκε και έπιασε αμέσως και πάλι «δουλειά».
Ωστόσο αν και το τμήμα ασφαλείας Eλευσίνας είναι ένα τμήμα που έχει σημαντικές ελλείψεις  οι αστυνομικοί κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες ενώ ήδη κρίθηκε προφυλακιστέος.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 10 περιπτώσεις, εκτιμάται όμως ότι είναι πολύ περισσότερες. Αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τόσο η φωτογραφία του όσο και τα στοιχεία ταυτότητας του.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέος πρόεδρος της Premier League από την 1η Ιουνίου ο Γκάρι Χόφμαν
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι συζητήσεις για επανεκκίνηση