Συνάντηση και συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών,  κ.Τάκη Θεοδωρικάκο και τους συνεργάτες του, είχε, σήμερα, Μ. Δευτέρα, η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή για τις καταστροφές που άφησε πίσω της η πρόσφατη θεομηνία στους δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου και Σκοπέλου. Οι δήμοι έχουν αποστείλει, όπως έχουν, ήδη, ενημερώσει τους εκπροσώπους της Μαγνησίας στο Κοινοβούλιο, την καταγραφή των προκληθεισών ζημιών στις υπηρεσίες του υπουργείου εσωτερικών.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε, κατηγορηματικά, την βουλευτή ότι η πρόθεση και βούληση του ιδίου και των υπηρεσιών του είναι να συνδράμει τους πληγέντες δήμους για τις έκτακτες ανάγκες που δημιούργησε η θεομηνία, εάν και εφόσον οι υποβληθείσες τεχνικές εκθέσεις τεκμηριώνουν και υποστηρίζουν, όπως ο νόμος ορίζει, τα αιτούμενα κονδύλια. Με δεδομένη αυτή την βούλησή του και την σχετική εντολή εργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. Κρίθηκε, επίσης, σκόπιμο να απευθυνθούν οι δήμοι και στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για την διερεύνηση πιθανότητας πρόσθετης χρηματοδότησης που θα καλύψει το σύνολο των αναγκών λόγω του μεγέθους των καταστροφών.

Ακόμη, η κ. Μακρή έθεσε και προφορικά στον υπουργό αιτήματα φορέων για τα οποία έχει, προ ημερών, ασκήσει σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο. Για τα αιτήματα αυτά, όπως ενδεικτικά. τα οφειλόμενα μισθώματα των κυλικείων των δημοσίων σχολείων, η βουλευτής παρακάλεσε να εξετασθούν  από τις αρμόδιες υπηρεσίες το ταχύτερο δυνατό. Η κ. Μακρή ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό για την βούλησή του να συνδράμει τους πληγέντες δήμους ,στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του υπουργείου και της επιστημονικής τεκμηρίωσης των αιτημάτων.

Προηγούμενο άρθροΤα καλύτερα καρφώματα του Αντετοκούνμπο με τους Μπακς
Επόμενο άρθροΥπουργείο Οικονομικών: Ανοίγουν το δρόμο για την επίσπευση επιστροφής φόρων