Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και προβλήματα σε όλη τη χώρα

 

Σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ωκεανίς» που συνεχίζει το πέρασμά της. Ισχυροί άνεμοι, και πυκνές χιονοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της, ενώ σήμερα αναμένεται να χιονίσει ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

 

Το Σάββατο η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δύο οικογένειες -συνολικά οκτώ άτομα- που είχαν ακινητοποιηθεί μέσα στα αυτοκινητά τους στη θέση Φλαμπούρι της Πάρνηθας. Άλλοι δέκα άνθρωποι συνολικά χρειάστηκαν τη συνδρομή των πυροσβεστών καθώς είχαν παγιδευτεί από τα χιόνια, σε Καρπενήσι, Κεφαλονιά, Σαμοθράκη και στην περιοχή Κλεινοβού Τρικάλων.

 

Εγκλωβισμένοι για περίπου τεσσερισήμιση ώρες παρέμειναν οι επιβάτες πέντε λεωφορείων και δεκάδων οχημάτων στην ιερά μονή του Αγίου Δημητρίου στο Στόμιο στη Λάρισα, λόγω της χιονόπτωσης.

 

Μεγάλη βλάβη σημειώθηκε στην ηλεκτροδότηση του ανατολικού Πηλίου από την κατάρρευση στύλου υψηλής τάσης στην περιοχή των Μηλεών.

 

Στην Αττική έχει χιονίσει στην Πάρνηθα αλλά και στα Βόρεια Προάστια (Άνοιξη και Εκάλη), ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς καζίνο, λόγω της χιονόπτωσης αλλά και η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης από το ύψος του Αγ. Πέτρου έως το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο Eurogroup του Μαρτίου
Επόμενο άρθροH συμμαχία με τους ξένους