Για 18ο συνεχόμενο μήνα συρρικνώθηκε η παραγωγή χρυσού στη Νότια Αφρική τον Μάρτιο, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη μεγαλύτερη χρονικά συρρίκνωση από την αρχή της οικονομικής κρίσης.

 

Η παραγωγή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε σύγκριση με την πτώση του κατά 21% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής που έχει έδρα την Πρετόρια.

 

Η παραγωγή συρρικνώθηκε σε 29 μήνες από τον Ιανουάριο του 2009.

 

Η Νότια Αφρική ήταν ο κορυφαίος παραγωγός του πολύτιμου αυτού μετάλλου στον κόσμο, αλλά το ότι το ορυκτό βρίσκεται σε βαθύτερα σώματα, οι εργασιακές διαμάχες, το υψηλό κόστος και η αβεβαιότητα των πολιτικών εξελίξεων συρρίκνωσαν την παραγωγή. Μια απεργία από τα μέλη του Συνδέσμου Συνεργατών Ορυχείων και Κατασκευών, που ξεκίνησε το Νοέμβριο και έληξε στα μέσα Απριλίου, μείωσε την παραγωγή στις επιχειρήσεις της Sibanye Gold Ltd. της Νότιας Αφρικής, του μεγαλύτερου παραγωγού μετάλλου από τοπικά ορυχεία. Το σύνολο της εξορυκτικής δραστηριότητας μειώθηκε κατά 1,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με μια αναθεωρημένη συρρίκνωση κατά 8,1% το Φεβρουάριο. Η χώρα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πλατίνας στον κόσμο. Η παραγωγή των μετάλλων στην ομάδα της πλατίνας, η οποία περιλαμβάνει το παλλάδιο, μειώθηκε για πρώτη φορά μέσα σε επτά μήνες κατά 0,5%.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚατρακυλά η τουρκική λίρα
Επόμενο άρθρο140 θέσεις εργασίας στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων