Σε υψηλά πέντε μηνών παρέμειναν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μετά την επιβεβαίωση των συνομιλιών για συγχώνευση μεταξύ των Deutsche Bank και Commerzbank.

 

Oι μετοχές των δύο μεγαλυτέρων τραπεζών της Γερμανίας επιδόθηκαν σε ράλι με κέρδη πάνω από 6% για την Commerzbank και άνοδο πάνω από 4% για την Deutsche Bank, παρά τις ανησυχίες ότι ο «γάμος» θα συνοδευθεί από την κατάργηση έως και 30.000 θέσεων εργασίας. Τα κέρδη των τραπεζών έδωσαν ώθηση στον ευρύτερο τραπεζικό δείκτη της Ευρώπης, που έκλεισε ενισχυμένος 1,15%.

 

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ενισχύθηκε 0,27%, σε νέα υψηλά πενταμήνου. Μεταξύ των χρηματιστηρίων της Γηραιάς Ηπείρου, η αγορά του Λονδίνου ξεχώρισε σε κέρδη, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,98% και με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στις εξελίξεις γύρω από το Brexit.

 

Με κέρδη 0,90% έκλεισε και ο γενικός δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου, κυρίως χάρη στα κέρδη των ιταλικών τραπεζών. Με άνοδο 0,14% έκλεισε και ο CAC 40 του Παρισιού, όμως ο DAX της Φραγκφούρτης υποχώρησε 0,25%, αφότου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, παραδέχθηκε ότι οι εμπορικές διαμάχες πλήττουν την παγκόσμια οικονομία.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη ο ύποπτος της επίθεσης στην Ουτρέχτη
Επόμενο άρθρο«Μακεδονικά» κρασιά made in Σκόπια