Μοιράσου το άρθρο:

Για κάλπικη αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων που κυβέρνησαν και ψήφισαν μνημόνια κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας.  Όπως επισημαίνουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε να πραγματοποιήσει σε όλη την χώρα μαζικές αγωνιστικές περιφερειακές συσκέψεις με τα σωματεία και τους συνταξιούχους της δύναμής της για την προετοιμασία του αγωνιστικού προγράμματος δράσης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων:

«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) στην συνεδρίασή της 4.6.19 συζήτησε την πορεία του συνταξιουχικού κινήματος μπροστά στις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις, και επισημαίνει:
Η κάλπικη αντιπαράθεση που παρακολουθούμε μπροστά στις εκλογές ανάμεσα στα κόμματα που κυβέρνησαν, ψήφισαν τα μνημόνια, τους αντιλαϊκούς, αντισυνταξιουχικούς, εφαρμοστικούς νόμους, που τσάκισαν τη ζωή μας, τις συντάξεις μας, την υγεία, τις κοινωνικές παροχές και ό,τι με θυσίες και αγώνες κερδίσαμε, γίνεται με στόχο για το πιο κόμμα θα κάτσει στην κυβερνητική καρέκλα για να συνεχισθούν οι ίδιες πολιτικές με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.
Τα μεγάλα λόγια για σταθερότητα, ανάπτυξη, προοδευτικές λύσεις κρύβουν και θολώνουν σκόπιμα την αλήθεια, ότι και μετά τις εκλογές τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα μέτρα επιτήρησης, τα ματωμένα πλεονάσματα, όλες οι περικοπές θα είναι εδώ, θα εφαρμόζονται και θα έρχονται νέα μέτρα. Στόχος τους η παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, με την κατάργηση σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
Θεωρούμε ότι οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα όλα αυτά τα χρόνια δεν θα πρέπει να πέσουν στην παγίδα της πόλωσης αλλά να κρίνουν τα κόμματα τις πολιτικές δυνάμεις, με βάση τις πολιτικές τους και τη στάση που κράτησαν στα δίκαια αιτήματά μας.

Αυτό να είναι το κριτήριο της ψήφου, να καταδικάσουν όλα εκείνα τα κόμματα που έβαλαν το χέρι τους, τόσο από κυβερνητικές θέσεις ή στήριξαν με την ψήφο τους το τσάκισμα της ζωής μας.
Οδηγός μας οι μαχητικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας για τη λύση των προβλημάτων που μας έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις. Αυτή η αγωνιστική πορεία αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχισή τους με ακόμα μεγαλύτερη ορμή ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα βρεθεί στο τιμόνι της κυβέρνησης.

Έχουμε πείρα, ότι μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε, να κερδίσουμε την μη περικοπή των συντάξεων από την 1.1.2019, τη μείωση του αφορολογήτου από το 2020 παρότι έχουν ψηφιστεί 2 και 3 φορές από τη σημερινή κυβέρνηση, την απόδοση της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές, τη διαφορά στην παρακράτηση για την υγεία, το πενιχρό επίδομα που η κυβέρνηση το ονόμασε 13η σύνταξη, την αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας, που είναι αποτέλεσμα του αγώνα μας και όχι δικαστικών αποφάσεων όπως μια μερίδα των ΜΜΕ και του τύπου προπαγανδίζουν για λογαριασμό των μεγαλοδικηγορικών γραφείων.
Δεν είμαστε αμνήμονες, δεν υιοθετούμε την λογική ό,τι έγινε-έγινε. Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή είναι πληρωμένα με το αίμα και τον αγώνα μιας ζωής.
Απορρίπτουμε την επιδοματική λογική. Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:
– Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφισθεί από όλες τις κυβερνήσεις. Άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.
– Να επιστραφούν όλες οι περικοπές στις συντάξεις μας σε όλους τους συνταξιούχους δίχως προσφυγές και προαπαιτούμενα.
– Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ με ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ από τα 360 που είναι σήμερα.
– Όχι στην περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων. Απόδοση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης. Άμεση έκδοση των ενημερωτικών σημειωμάτων σύνταξης. .
– Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση.
Η ΣΕΑ αποφάσισε να πραγματοποιήσει σε όλη την χώρα μαζικές αγωνιστικές περιφερειακές συσκέψεις με τα σωματεία και τους συνταξιούχους της δύναμής της για τη προετοιμασία από τώρα αγωνιστικού προγράμματος δράσης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαράταση των συμβάσεων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ζητά ο δήμαρχος του νησιού κ. Σ. Σταμούλος
Επόμενο άρθροΤροχαίο στη Λαρίσης – Στο Νοσοκομείο ένα άτομο