Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ και τον κατηγορεί για «κακοποίηση της λογικής», ενώ υπογραμμίζει ότι «η τυμβωρυχία είναι πλέον η επίσημη γραμμή της ΝΔ».

«Ο κ. Γεραπετρίτης, κακοποιώντας κάθε έννοια λογικής, την ώρα που η διαθεσιμότητα ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 99%, δηλαδή δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς, ισχυρίστηκε σήμερα ότι, αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Η τυμβωρυχία και η προσβολή της κοινωνίας δεν περιορίζεται στις καθημερινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όπως ο κ. Γεραπετρίτης ή ο κ. Γεωργιάδης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτει:

«Αποτελεί την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Της κυβέρνησης που συνειδητά άφησε εν μέσω πανδημίας τα νοσοκομεία με 6.000 λιγότερους εργαζόμενους. Της κυβέρνησης που αρνείται να συνταγογραφήσει τα τεστ. Της κυβέρνησης που, αντί να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, επιτάσσει το δημόσιο σύστημα για τα κέρδη των λίγων. Της κυβέρνησης που καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές στις δαπάνες Υγείας για το 2021 εν μέσω πανδημίας. Τίποτα πια δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές τους ευθύνες.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο15 κρούσματα στο Νοσοκομείο Ρόδου – Για “Υγειονομική βόμβα” κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι
Επόμενο άρθροΗθικές και επιστημονικές θεωρήσεις σχετικά με την πρώιμη έγκριση των εμβολίων