Σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις και οι διεργασίες ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα διεξαχθεί τον Μάϊο.

Aπό τα ζητήματα που έχουν ανοίξει προς το συνέδριο του Μαΐου για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι και η συζήτηση για τη σχέση των μελών με το κόμμα και τη συμμετοχή και λήψη αποφάσεων. Σε δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ σήμερα γίνεται λόγος για μια πιθανή διαδικασία ανοιχτής ψηφοφορίας μελών πριν από το συνέδριο που θα αφορά την ονομασία του κόμματος: εάν θα παραμείνει ως έχει ή ένα θα μπορούσε να υπάρξει προσθήκη. Κατά τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει πρόταση να ανοίξει η συζήτηση για το όνομα πριν από το συνέδριο.

Πηγές από το κόμμα τονίζουν ότι μεγάλος στόχος είναι η συμμετοχή σε διαδικασία συζήτησης για το πρόγραμμα και την ανασυγκρότηση του κόμματος και στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται ιδέες βοηθούν όπως ένα ανοιχτό δημοψήφισμα μελών σε ερωτήματα και κυρίως προγραμματικού χαρακτήρα διλήμματα και πως δεν αποκλείονται και ερωτήματα για το πλαίσιο της διεύρυνσης όπως είναι πρόταση για κάποια προσθήκη στο ονομα του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν και στελέχη που εκφράζουν προβληματισμό και ενστάσεις εάν μια τέτοια πιθανή ψηφοφορία θα μπορούσε να πρακαταλάβει αποφάσεις, όπως λένε ενόψει συνεδρίου.

Όλα αυτά όμως είναι ακόμη μέρος της συζήτηση για την προσυνεδριακή διαδικασία. και οι αποφάσεις θα ληφθούν στα κομματικά όργανα Π.Γ. ,ΚΕ, στο Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρικά Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, όπου θα εγκριθούν οι θέσεις για το συνέδριο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης
Πηγή: EΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈνας νεκρός από πυροβολισμούς στον Διόνυσο-Συνελήφθη ο δράστης (video)
Επόμενο άρθροΛύθηκε το πρόβλημα των καθηγητών στο Τρίκερι