Την ιατρική κοινότητα να πάρει θέση για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τις διασωληνώσεις εντός και εκτός ΜΕΘ καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συμφωνούν με την άποψη Μητσοτάκη;

«Με 100 νεκρούς την ημέρα από κορονοϊό και τη χώρα μας εδώ και τρεις μήνες να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στις ανθρώπινες απώλειες ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης είπε χθες από το βήμα της Βουλής για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, ότι δεν έχουμε ενδείξεις ότι υπάρχει μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς που βρίσκονται σε κανονικές ΜΕΘ» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καλεί παράλληλα τους ειδικούς να τοποθετηθούν.

«Περιμένουμε από τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, την αναπληρώτρια υπουργό κα Γκάγκα, τους επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, την ΟΕΝΓΕ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΕΙΝΑΠ και τους ιατρικούς συλλόγους όλης της χώρας να τοποθετηθούν δημοσίως με ανακοινώσεις τους, αν συμφωνούν με την άποψη του κ. Μητσοτάκη, ότι είναι περίπου το ίδιο για κάποιον ασθενή αν βρίσκεται διασωληνωμένος είτε εκτός είτε εντός ΜΕΘ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης – Το θέμα δεν είναι να δημιουργούμε περισσότερες ΜΕΘ, αλλά να μη φτάνουν στο νοσοκομείο οι άνθρωποι

Αρνητής των ΜΕΘ

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στην Πτολεμαΐδα κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι «αρνητής της πραγματικότητας» και πρότεινε τη λήψη άμεσων έκτακτων μέτρων όπως είναι η επίταξη ιδιωτικών και στρατιωτικών κλινικών και η ισχυροποίηση του ΕΣΥ.

«Ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε όριο», είπε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος σε όσα είπε στη Βουλή ο πρωθυπουργός για τη διασωλήνωση ασθενών με covid εκτός ΜΕΘ.

«Βρισκόμαστε φοβάμαι σε μία πολύ δύσκολη και σύνθετη συγκυρία που έχει βασικό χαρακτηριστικό το έλλειμμα εμπιστοσύνης και έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος παρουσιάζεται ως αρνητής αυτής της πραγματικότητας και χθες παρουσιάστηκε και ως αρνητής της αναγκαιότητας ύπαρξης ΜΕΘ και ισχυρού Εθνικού Συστήματος Υγείας, όταν μας είπε ότι είναι το ίδιο να είσαι μέσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας και το ίδιο να είσαι έξω από αυτήν προχείρως διασωληνωμένος. Ξεπερνάει κάθε όριο σχέσης με την πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΙσραήλ – Η Αίγυπτος και η Ελλάδα μπορούν να είναι κόμβοι μεταφοράς του αερίου της Ανατολικής Μεσογείου
Επόμενο άρθροΟι μπέμπηδες υποδέχονται απόψε τους κανονιέρηδες