«Η «εκ παραδρομής» παραβίαση θεμελιώδους διάταξης του Συντάγματος, που και ένας πρωτοετής φοιτητής οφείλει να γνωρίζει, σχετικά με την βουλευτική ασυλία, γεννά βαθύτατο προβληματισμό αλλά και εύλογα ερωτήματα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Εισαγγελίας όπου αναφέρει ότι «εκ προφανούς παραδρομής» κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση ο Παύλος Πολάκης μετά τη μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη σε βάρος του βουλευτή για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Θέλουμε να πιστεύουμε», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αυτονόητα και άμεσα θα διεξάγει έρευνα προκειμένου να εξακριβώσει υπό ποιες συνθήκες ο συγκεκριμένος εισαγγελέας έπραξε κάτι το πρωτοφανές για τα μεταπολιτευτικά χρονικά».

Σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Ο Φουρθιώτης ζητάει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτελεί. Από που τους κρατάει άραγε;».

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, είχε αντιδράσει έντονα στέλοντας επιστολή αναφορά προς τον πρόεδρο της Βουλής, καθώς και αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την ανάκληση της αντισυνταγματικής κλήσης του Παύλου Πολάκη για κατάθεση χωρίς προηγούμενη άδεια της Βουλής.

Διαβάστε επίσης: Μήνυση κατά Πολάκη από Φουρθιώτη – Επιστολή διαμαρτυρίας της Γεροβασίλη στον πρόεδρο της Βουλή

Διαβάστε επίσης: Ανακαλεί η Εισαγγελία – «Εκ παραδρομής» η κλήση Πολάκη για κατάθεση – Επικοινωνία Τασούλα με Γεροβασίλη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός – Βίαιη η εκτόνωση του τέταρτου κύματος – Πρόβλεψη για άλλους 3.000 θανάτους ως τα Χριστούγεννα
Επόμενο άρθροΑνώτερος ο Παναθηναϊκός, 100-75 την ΑΕΚ