Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης ταυτίζουν τους φοιτητές με μικρές μειοψηφίες «παρατρεχάμενων και προβοκατόρων».

«Για αντιπερισπασμούς και προβοκάτσιες» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Αυτό που είναι επικίνδυνο για την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φοιτητές και τα δημόσια Πανεπιστήμια είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αστυνομικοί που δέρνουν φοιτητές, ταυτίζοντάς τους επίτηδες με μικρές μειοψηφίες παρατρεχάμενων και προβοκατόρων» υποστηρίζει η Κουμουνδούρου απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση και τις πρυτανικές Αρχές στο ΑΠΘ, ότι «το μόνο έργο που έχουν να επιδείξουν δεν είναι καμία βιβλιοθήκη αλλά μόνο υποβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου, λοιδορία των φοιτητών και βόμβες κρότου λάμψης ακόμα και μέσα στους διαδρόμους του πανεπιστημίου».

«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη της ΝΔ να υπερασπιστεί το τελευταίο προεκλογικό ψέμα της, αυτό της δήθεν «ασφάλειας», αλλά δεν θα το κάνει πλακώνοντας στο ξύλο φοιτητές και με εικόνες ντροπής όπως οι χθεσινές» προσθέτει.

«Να αφήσει λοιπόν τους αντιπερισπασμούς και τις προβοκάτσιες, τα αδιέξοδα της πολιτικής της τα ζουν στο πετσί τους οι πολίτες κάθε μέρα. Αν πάλι θέλει να μιλήσει για την ασφάλεια, ας απαντήσει επιτέλους στον δήμαρχό της, κ. Μπακογιάννη που από χθες αποδομεί μέχρι κεραίας τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης για τα οποία κόμπαζε στο Συνέδριο της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης πριν τρεις μέρες» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔιεθνής Αμνηστία: Δυσανάλογη και μη αναγκαία η χρήση βίας κατά φοιτητών στο ΑΠΘ
Επόμενο άρθροΤηλεφωνική συνομιλία Ανδρουλάκη – Βενιζέλου