Στη μάχη των εθνικών εκλογών στρέφουν πλέον την προσοχή τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχοντας αποτιμήσει ήδη το μήνυμα των ψηφοφόρων στην ευρωκάλπη, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θεωρούν ότι το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο, εφόσον αναδειχθεί το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης.

Τα διλήμματα στην κάλπη της 7ης Ιουλίου θα είναι πιο σαφή, τονίζουν κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα της εθνικής κάλπης, παρά το γεγονός ότι η διαφορά, όπως σημειώνουν, δεν ήταν η αναμενόμενη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Επόμενη Ημέρα» εξέφρασε την εκτίμηση ότι αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο.

«Ήταν αμέτρητοι οι κοριοί που είχαμε να αντιμετωπίσουμε μετά το 2015», αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην «Εφημερίδα των Συντακτών», θέλοντας με τη φράση αυτή να περιγράψει τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «ισορροπήσαμε ανάμεσα σε μέτρα για την ανάπτυξη και τη στήριξη της κοινωνίας».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου σημείωσε πως «είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ανάσα στα μεσαία στρώματα».

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και αναλύοντας το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, υποστηρίζει ότι πρόθεση ενός μεγάλου μέρους των πολιτών που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή ήταν να στείλουν μήνυμα στο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι να υπερψηφίσουν το πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο μάλιστα προσπάθησε, όπως λέει, σε ορισμένες περιπτώσεις να το κρύψει.

Ρεπορτάζ: Γ. Φασουλάς
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Μετωπική» για τον ορισμό της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου (video)
Επόμενο άρθροΝΔ: Πρώτα αυτοδιοικητικές και στο βάθος εθνικές εκλογές