Για κατάρρευση του ΕΣΥ με την υπογραφή Μητσοτάκη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο εξώδικό γιατρών του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης με το οποίο καταγγέλλεται ότι τη νοσηλεία ασθενών με κοροναϊό αναλαμβάνουν μη εξειδικευμένοι γιατροί άλλων ειδικοτήτων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Κατάρρευση του κυβερνητικού success story

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αναλγησία της κυβέρνησης σε ότι αφορά τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ και κατάρρευση του κυβερνητικού success story.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και οι μαρτυρίες των ανθρώπων του δείχνουν πως η τραγωδία που ζει η χώρα μας για τέταρτη συνεχή φορά έχουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

»Τελευταίο επεισόδιο στην κατάρρευση του κυβερνητικού success story είναι το εξώδικο 36 γιατρών του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης με το οποίο καταγγέλλουν – για την ακρίβεια επιβεβαιώνουν τις εδώ και καιρό επισημάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ότι τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό αναλαμβάνουν μη εξειδικευμένοι στην απαιτούμενη φροντίδα γιατροί άλλων ειδικοτήτων.

Διαβάστε επίσης: Πλεύρης – «Κασσάνδρα» ο Τσίπρας εύχεται κατάρρευση του ΕΣΥ και lockdown – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση – Τα μηνύματα των πολιτών – Κερδισμένοι και χαμένοι

»Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Δημοκρατία, λόγω έλλειψης ειδικοτήτων η Διοίκηση του Νοσοκομείου ορίζει υπεύθυνους παρακολούθησης ασθενών με Covid χειρουργούς και οφθαλμιάτρους! Και το Παπανικολάου δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση.

Αναλγησία

»Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν τα βολεμένα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζουν την ενίσχυση του ΕΣΥ ως πολυτέλεια. Αρνούνται να εφαρμόσουν ένα σχέδιο αξιοποίησης όλων των δομών υγείας της χώρας (δημόσιων, ιδιωτικών, στρατιωτικών), αρνούνται να θεσμοθετήσουν ένα σοβαρό πλαίσιο κινήτρων για τη στελέχωση του ΕΣΥ και εξαντλούν τον «τσαμπουκά» τους στην επιστράτευση μερικών δεκάδων ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, στην πλειονότητά τους χωρίς επαρκή νοσοκομειακή πείρα.

»Ο ανάλγητος κ. Μητσοτάκης δεν συγκινείται από όλα αυτά και αφήνει τον κόσμο ανυπεράσπιστο, στο έλεος του τέταρτου φονικού κύματος του κορονοϊού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘετικός στον κοροναϊό ο δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ
Επόμενο άρθροΆγιος Νικόλαος – Έκαναν κατά λάθος πενταπλή δόση του εμβολίου για τον κοροναϊό σε γυναίκα