Συνάντηση με τον δήμαρχο Νέας Σμύρνης είχε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του προγράμματος σίτισης απόρων συμπολιτών μας. Το υπουργείο, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, έδωσε επιχορήγηση στις περιφέρειες προκειμένου να διανέμονται συσσίτια ,με ευθύνη των δήμων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σίτισης 60.000 πολιτών που βρίσκονται σε ανάγκη, σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Για τον σκοπό αυτό το υπουργείο Εσωτερικών επιχορήγησε την περιφέρεια Αττικής και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με πέντε και τρία εκατομμύρια αντίστοιχα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεναγήθηκε στους χώρους όπου ευπαθείς ομάδες πολιτών λαμβάνουν καθημερινά 400 μερίδες φαγητού και ενημερώθηκε για την εφαρμογή του προγράμματος το οποίο εκπονείται μέσω της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με τους δήμους και την Εκκλησία.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι το επόμενο διάστημα να στηριχθεί ένα παρόμοιο πρόγραμμα, μέσα από συμπράξεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από τα βασικά είδη διατροφής.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε έναν συμπολίτη μας πίσω. Ούτε ένας πολίτης δεν πρέπει να μείνει αβοήθητος. Είμαστε όλοι άνθρωποι και στα δύσκολα πρέπει να δείχνουμε την ενότητα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας», πρόσθεσε.

Τον υπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης.

Ο υπουργός συνομίλησε με πολίτες που λαμβάνουν συσσίτιο, αλλά και με το μητροπολίτη Συμεών για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Εκκλησία εν μέσω της πανδημίας καθώς, λόγω της μη λειτουργίας των ναών, ήταν δύσκολη η στήριξη στους πολίτες που είχαν ανάγκη.

Αύριο, το μεσημέρι, ο υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και ο συντονισμός δράσεων Εκκλησίας– Πολιτείας, για τη συνέχιση του προγράμματος σίτισης προς εκείνους που έχουν απόλυτη ανάγκη στήριξης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔεν καπνίζετε αλλά το σπίτι σας μπορεί να έχει κατάλοιπα καπνού
Επόμενο άρθροAλ. Χαρίτσης: Να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση (audio)