H μάχη των κομμάτων

Να σας πάμε και λίγο στα πολιτικά και στα εκλογικά. Κρατήστε το: Η Κρήτη, στην οποία ψηφίζει το 11% του εκλογικού σώματος, θα αποτελέσει «πεδίο μάχης» των τριών πρώτων κομμάτων. Και ο κρητικός Μητσοτάκης, και ο Τσίπρας αλλά και ο κρητικός Ανδρουλάκης θέλουν να κερδίσουν τη μάχη, ο καθένας για δικούς τους λόγους. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές να καταφέρνει να «κλέψει» την πρωτιά παίρνοντας ποσοστό 39.88% και τη ΝΔ δεύτερη με 32,48%, η «σφήνα» που αλλάζει τα δεδομένα είναι το ΠΑΣΟΚ που είχε πάρει 10,46%.

Ο στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να σπάσει το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, έστω και σε έναν νομό, και είναι κοντά στον στόχο αυτό, σύμφωνα με τις μετρήσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε, ότι τις τελευταίες ημέρες «οργώνει» το νησί και πραγματοποιεί συνεχώς ομιλίες. Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ, κι ένα ποσοστό που μπορεί να αγγίξει το 20%, διπλάσιο από το 2019, ασφαλώς προκαλεί μεγαλύτερο εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κινδυνεύει να χάσει την πρωτιά σε όλους τους νομούς. Ισως γι’ αυτό «βγήκαν από τα ρούχα» τους με τη δημοσκόπηση της GPO που ξαναβγήκε στην επιφάνεια πρόσφατα, αν και είχε γίνει δύο μήνες πριν.

Αλλά μάλλον πιστεύουν στην Κουμουνδούρου ότι κάτι άλλαξε στο δίμηνο που πέρασε και θα είναι αυτοί οι «πορθητές» της Κρήτης.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα voucher της ΕΕΤΑΑ
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Η τουριστική περίοδος θα είναι καλύτερη και από αυτή του 2019 – Επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς