Σχεδόν 7.000 επιβάτες ταξίδεψαν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τις Βόρειες Σποράδες, μέσα στον πρώτο μήνα λειτουργίας της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει τα νησιά με την Βόρεια Ελλάδα.
Το πρώτο δρομολόγιο για τις Βόρειες Σποράδες έγινε στις 21 Ιουνίου. Η Θεσσαλονίκη συνδέεται πλέον απευθείας με Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο και το ταχύπλοο οχηματαγωγό πλοίο «Super Runner Jet» της SeaJets μετέφερε συνολικά, στους καλοκαιρινούς τους προορισμούς, 6.893 άτομα, 737 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 179 δίκυκλα ως τώρα.Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας,δηλώνοντας:«Χαιρόμαστε που πηγαίνει τόσο καλά το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη. Κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας το καράβι ήταν πάντα γεμάτο, ενώ αρκετές ημέρες την εβδομάδα τα διαθέσιμα εισιτήρια εξαντλούνται. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη ανάγκη είχαν η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη μια τέτοια γραμμή για τις Σποράδες.»Να σημειωθεί ότι,το ίδιο πλοίο,που ξεκινά από Θεσσαλονίκη, μία φορά την εβδομάδα, φτάνει ως το Μαντούδι της Εύβοιας, από όπου επιστρέφει γεμάτο επιβάτες για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, που έδωσε ο κ.Τζούμας, άλλα 4.301 άτομα, κυρίως από Αθήνα, ταξίδεψαν από Μαντούδι για Σποράδες, με το πλοίο να μεταφέρει επιπλέον 1.172 Ι.Χ. και 56 δίκυκλα.Τα δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να αυξηθούν από τις 26 Ιουλίου σε τέσσερα, από τρία που είναι σήμερα, προκειμένου να καλυφθούν ως και τις 22 Αυγούστου οι αυξημένες ανάγκες των εκδρομέων.

Προηγούμενο άρθροΧαρδαλιάς: Τα μέτρα ανέκοψαν μερικώς τη διασπορά του ιού στη Μύκονο – Η παράτασή τους ή όχι κρίνεται τα επόμενα 24ωρα
Επόμενο άρθροH Κέιτ Γουίνσλετ επικροτεί τις γυναίκες που κατήγγειλαν την κακοποίηση στο Χόλιγουντ