Με νέους εκπαιδευτικούς, με αξιολόγηση αλλά και νέους διευθυντές των σχολείων θα ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά, στη διάρκεια της οποίας και αναμένεται (εκτός απροόπτου)  να αρχίζει να «χτίζεται» εκ νέου η …κανονικότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας. Τα δυο τελευταία βέβαια είναι αλληλένδετα, καθώς η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών απαιτεί νέους διευθυντές στα σχολεία, κάτι που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου.

Κατά τα άλλα, τονωτική «ένεση» φαίνεται ότι θα είναι για τα σχολεία της χώρας μας ο διορισμός των νέων 8.487 μόνιμων εκπαιδευτικών σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας, τα ονόματα των οποίων και ήδη ανακοινώθηκαν ώστε μέσα στον Αύγουστο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες τοποθέτησης τους στις νέες τους θέσεις.

Από τους μόνιμους αυτούς διορισμούς οι 8.087 είναι διορισμοί εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και οι 383 είναι νέα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και 17 μέλη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε κενές οργανικές θέσεις Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι 1.024 που έχουν προσληφθεί είναι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ( 492 είναι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 532 εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση).
  • Οι 7.063 εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί είναι εκπαιδευτικοί  κλάδων και ειδικοτήτων  της Γενικής εκπαίδευσης σε ειδικότητες στις οποίες είχαν διαπιστωθεί κενά τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να προσλαμβάνονται  όλο και περισσότεροι αριθμοί αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών (οι 4.911 είναι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, οι 1.995 εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 157 είναι εκπαιδευτικοί, σε μουσικά σχολεία). Τέλος  383 είναι μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν ακόμη και οι μόνιμοι διορισμοί 146 εκπαιδευτικών κλάδου σε θέσεις Μουσικών Σχολείων.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι φορέων εκπαιδευτικών, στην συγκεκριμένη φάση διορισμών δεν έγινε καμία πρόσληψη θεατρολόγου, παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο καλούνται να διδάξουν το μάθημα στα σχολεία περισσότεροι από 800 εκπαιδευτικοί, ως αναπληρωτές.

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης διορισμών των εκπαιδευτικών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες), οι ίδιοι  ενημερωθούν για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση 4.904 άτομα πρώτοι σε αριθμούς στις προσλήψεις είναι οι δάσκαλοι με συνολικά 3.332 άτομα, οι νηπιαγωγοί με  971 άτομα πανελλαδικά, η ειδικότητα των αγγλικών η διδασκαλία των οποίων επεκτάθηκε πλέον και στα νηπιαγωγεία με την πρόσληψη 280 ατόμων, οι γυμναστές με 100 άτομα αλλά και εκείνοι της μουσικής για τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες στα σχολεία που αυξάνονται κατά 83 άτομα. Για την διδασκαλία των γαλλικών θα αναλάβουν καθήκοντα τις επόμενες ημέρες στα σχολεία 48 άτομα πανελλαδικά, και για την πληροφορική 43 άτομα.

Στην γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση (τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας), προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί σε ειδικότητες οι οποίες κάθε χρόνο κατέγραφαν τις μεγαλύτερες ελλείψεις στα σχολεία της χώρας. Δηλαδή  βιολόγοι με 288 προσλήψεις σε όλη τη χώρα, οι μαθηματικοί με 321 προσλήψεις (πολλά σχολεία έμεναν χωρίς την βασική αυτή ειδικότητα συχνά μέχρι και τα Χριστούγεννα της κάθε χρονιάς), οι φιλόλογοι όπου προσλαμβάνονται 307 άτομα. Για την διδασκαλία των αγγλικών προσλαμβάνονται 67 άτομα και 62 μουσικοί (μεταξύ άλλων ειδικοτήτων).

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓεωργιάδης: Στο τέλος του χρόνου η Ελλάδα θα έχει πληθωρισμό περίπου στον μέσο ευρωπαϊκό όρο
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστού στους Θεσσαλούς κωπηλάτες για τις παγκόσμιες επιτυχίες τους