Ο 29χρονος που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ στο Βόλο για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, λήστεψε καθαρίστρια στον ΟΑΕΔ και μέρες πιο πριν, έκλεψε τις τσάντες μιας γυναίκας και μιας ανήλικης μαθήτριας, ενώ έχει καταδικαστεί δύο φορές, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να παρακολουθήσει κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Ο δράστης έκλεψε το μεσημέρι της Πέμπτης μια γυάλα με χρήματα από πάγκο καφετέριας στο Βόλο, ενώ νωρίτερα έκλεψε ένα μηχανάκι. Η πράξη του έγινε μια ημέρα πριν μπει για αποτοξίνωση σε δομή του ΚΕΘΕΑ.

Την Παρασκευή ο 29χρονος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κατηγορούμενος για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, αλλά η δίκη αναβλήθηκε λόγω της απουσίας των μαρτύρων κατηγορίας και προσδιορίστηκε για το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Μέχρι τότε αφέθηκε πάλι ελεύθερος και θα πρέπει να αρχίσει την παρακολούθηση του προγράμματος απεξάρτησης, με την πρόοδό του να ελέγχεται σε μηνιαία βάση. Σε περίπτωση που το σταματήσει, τότε θα επανεξεταστούν οι περιοριστικοί όροι με τους οποίους βρίσκεται εκτός φυλακής και το πιθανότερο είναι να εκτίσει τις ποινές φυλάκισης στις οποίες καταδικάστηκε.

 

Προηγούμενο άρθροΠαρέμβαση της Δικαιοσύνης για το θάνατο 14χρονης στο Βόλο
Επόμενο άρθροΟικονόμου: Ο Ερντογάν επιχείρησε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας