«Προφανώς τα πράγματα είναι αισιόδοξα για τη Νέα Δημοκρατία, από εκεί και ύστερα δεν αντιμετωπίζουμε το αποτέλεσμα με αυταρέσκεια και με αλαζονεία, χρειάζεται από την πλευρά μας σεμνότητα, σοβαρότητα και προσπάθεια να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών -και υποψήφιος στο βόρειο τομέα στις εθνικές εκλογές- Κωστής Χατζηδάκης, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm» για την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ προς τις εθνικές κάλπες.

 

«Σύμμαχοί μας θα είναι προφανώς οι αρχές μας και οι θέσεις μας, το μήνυμα ότι πρέπει να περάσουμε στην Ελλάδα της παραγωγής, στην Ελλάδα των ευκαιριών, στην Ελλάδα της Ευρώπης. Σύμμαχός μας θα είναι το πρόγραμμά μας, το οποίο έχουμε παρουσιάσει σε μεγάλο βαθμό, θα το αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο μέσα στην προεκλογική καμπάνια, σύμμαχός μας θα είναι η ανανέωση με ποιότητα στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά, έχοντας κάνει όλες αυτές τις κινήσεις θα πούμε και για την ανάγκη να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα, που δεν είναι ανάγκη μόνο για την επόμενη κυβέρνηση, είναι κυρίως για τους πολίτες και για την πατρίδα μας που πρέπει να φύγει από το δεκαετές τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε, καθώς η χώρα μας ταλανίζεται από την κρίση», επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης. «Από εδώ και πέρα», εξήγησε, «αντίπαλός μας δε θα είναι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο θα είναι η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων».

 

Σε ό,τι αφορά την ανάγνωση των μηνυμάτων της ευρωκάλπης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολίασε: «Δεν ξέρω πότε ακριβώς έλαβε η κυβέρνηση το μήνυμα, πάντως ο ίδιος ο πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής σε όλα αυτά που είπε στους Έλληνες πολίτες -όταν προκήρυξε εκλογές μάλιστα- δε βρήκε μία λέξη αυτοκριτικής, μία λέξη που να δείχνει ότι κάτι κατάλαβε. Αντιθέτως, είπε ότι όλα τα έκανε καλά και ότι εκφράζει τους πολλούς. Όλο αυτό νομίζω δείχνει ότι ο πρωθυπουργός είναι αποκομμένος από την κοινωνία, συμπεριφέρθηκε για άλλη μια φορά αλαζονικά, ζει σε έναν γυάλινο πύργο και αν μη τι άλλο πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει όλη αυτή την “καραμέλα” με τους πολλούς, διότι όπως κι αν το μετρήσουμε, πώς να θεωρήσουμε ότι οι πολλοί είναι με το 24% και οι λίγοι το 33%; Κάθε προσέγγιση αριθμητική δε δικαιολογεί πάντως αυτό το οποίο λέει. Όπως, επίσης, και όλη αυτή η επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, που συνεχίζεται μονότονα, αντιλήφθηκε ο ίδιος ότι δεν έχει καμιά αντανάκλαση στην πραγματικότητα και στο εκλογικό σώμα. Αυτή η προσπάθεια να παρουσιαστεί η Νέα Δημοκρατία ως “δράκος”, που θέλει να καταστρέψει τους πάντες δε γίνεται πιστευτή, διότι αν δείτε το exit poll σε όλες σχεδόν τις επιμέρους κοινωνικές κατηγορίες η Νέα Δημοκρατία προηγείται».

 

Σχετικά με τον ρόλο της αποχής στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος ο κ. Χατζηδάκης παρατήρησε: «Οι εκλογικοί κατάλογοι είναι λάθος, δεν έχουν ξεκαθαριστεί εδώ και πολλά χρόνια και αυτό δημιουργεί μια πλαστή εντύπωση […] Σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές του 2015, που ήταν βουλευτικές εκλογές, η συμμετοχή ήταν στα ίδια επίπεδα. Άρα όταν σε ευρωεκλογές έχει ίδια επίπεδα συμμετοχής, αυτό δε νομίζω ότι πρέπει να μας οδηγήσει σε ιδιαίτερες συζητήσεις περί αποχής. Η Νέα Δημοκρατία είχε εισροές, όπως φαίνεται από το exit poll από παντού -ποσοτικά κυρίως από απογοητευμένους ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ- πράγμα που δείχνει ότι η ΝΔ δεν είχε μόνο συσπείρωση, όπως λεγόταν πριν από τις εκλογές, αλλά και δυνατότητα εισροών και ταυτόχρονα είχαμε εισροές και από άλλα κόμματα -το Ποτάμι, το ΚΙΝΑΛ κ.λπ.- και η προσπάθειά μας αυτή βεβαίως θα συνεχιστεί».

 

Αναφορικά με την κυβερνητική διακήρυξη της ΝΔ ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι «μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κάποιος με αυτά που λέει η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν κοροϊδεύουμε πάντως τους πολίτες, δεν έχουμε δημαγωγική πολιτική, θέλουμε να έχουμε μια σύγχρονη μετρημένη ευρωπαϊκή πολιτική, για να κάνουμε όλοι μαζί ένα καινούριο ξεκίνημα την επομένη μέρα για την πατρίδα μας», ενώ για τη θέση του κόμματος σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών τόνισε: «Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι κρυστάλλινη, έχει μιλήσει κατ’ επανάληψη ο κ. Μητσοτάκης γι’ αυτό […] Όλοι οι Έλληνες που είναι ευαισθητοποιημένοι πάνω σε αυτό πρέπει να γνωρίζουν ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να παλέψει για να απαλύνει τις συνέπειες αυτής της ετεροβαρούς εθνικά επιζήμιας συμφωνίας είναι η Νέα Δημοκρατία. Διάφορες άλλες δημαγωγικές πολιτικές δυνάμεις στην πραγματικότητα ακολουθούν με άλλον τρόπο και σε άλλο πεδίο φυσικά την πολιτική που εξέφρασε ο κ. Τσίπρας μέχρι τώρα».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔιεγράφη από τη ΝΔ ο Κώστας Στεφανίδης
Επόμενο άρθροΤσακαλώτος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο