Μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες σε Λέσβο, Χίο  και Σάμο με κύριο αίτημα την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών  και να μην δημιουργηθούν νέες  μεγάλες δομές υποδοχής στα νησιά τους, οι νησιώτες έρχονται στην Αθήνα.      Οι Αιγαιοπελαγίτες μεταφέρονται στην Αθήνα για να επιδώσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά τους σε σχέση με την υποδοχή των μεταναστών-προσφύγων. Σημειώνεται  ότι περίπου 40. 000 άνθρωποι βρίσκονται συνολικά στα νησιά τους  υπό  άθλιες συνθήκες. Επικεφαλής  οι δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης  Β. Αιγαίου  που θα λάβουν μέρος και σε σύσκεψη στις 10:30  στο υπουργείο Εσωτερικών με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης  που θα λάβει μέρος στη σύσκεψη έχει δηλώσει στην ΕΡΤ  πως στόχος της κυβέρνησης είναι  ο περιορισμός των ροών, σημειώνοντας ότι όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα καταλήγουν σε κλειστά κέντρα, με  ταχείες επιστροφές».

Στα νησιά σήμερα συνεχίζεται η απεργία σε πολλές  δημόσιες υπηρεσίες ενώ η πρόθεση των κατοίκων   είναι να συνεχίσουν τι κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

 

Ανταπόκρισεις: Θοδωρής Πυλιώτης, Μυρσίνη Τζiνέλλη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά σε μονοκατοικία στο Άργος – Έρευνες για δυο ηλικιωμένους
Επόμενο άρθροΣτις φλόγες 15 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 5 βανάκια