Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, θα εξεταστούν το πρωί, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Μαξίμου, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Χθες Κυριακή, ανακοινώθηκαν 31 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, από τα οποία, 7 είναι από το εξωτερικό, ενώ τα υπόλοιπα εντοπίζονται: από 6 σε Αττική και Κοζάνη, από 5 σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία και από ένα, σε Χαλκιδική και Καστοριά. Ο συνολικός αριθμός έφτασε τα 3.803. Δεν καταγράφηκε νέος θάνατος, και παραμένουν 193 τα θύματα.

Εν τω μεταξύ, θετικό κρούσμα του νέου ιού, εντοπίστηκε σε παιδική κατασκήνωση στην Χαλκιδική. Πρόκειται για 15χρονο κορίτσι που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών της.

Σε διαρκή συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές, κυρίως στα βόρεια σύνορα της χώρας, όπου καταγράφονται και τα περισσότερα κρούσματα, τα οποία προέρχονται από το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό, νέοι περιορισμοί θα ισχύσουν στον Προμαχώνα από την ερχόμενη Τετάρτη, με την είσοδο στην ελληνική επικράτεια να επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν διαγνωστεί αρνητικοί στον νέο ιό, έως 72 ώρες πριν την άφιξη τους.

Εξάλλου, με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα παραμείνουν κλειστά -από σήμερα και μέχρι τις 26 Ιουλίου- τα ΚΑΠΗ, επιχειρήσεις υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, χαρτοπαικτικές λέσχες και ντισκοτέκ.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις: Covid-19: Αύξηση εγχώριων κρουσμάτων – Προβληματισμός για τα «ορφανά» κρούσματα (video)
Ανησυχία για το κρούσμα σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής – 15χρονη θετική στον κορονοϊό (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘερινές Εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα – Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, τι να προσέχουν οι καταναλωτές
Επόμενο άρθροΝεκρός ο 27χρονος εγγονός του Έλβις Πρίσλεϊ