«Η εξόρυξη χρυσού είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος» δηλώνει ο γνωστός γιατρός, πρώην δημοτικός σύμβουλος, Στέφανος Κουτσογιάννης και σημειώνει ότι σε περίπτωση που προχωρήσει η υλοποίηση αυτού του «έργου», τ α ποσοστά καρκίνων θα πολλαπλασιαστούν στο έπακρο. «Δεν θα μολύνει μόνο το περιβάλλον, θα μειώσει το νήμα της ζωής όλων μας. Θα πολλαπλασιαστούν κατακόρυφα τα περιστατικά λευχαιμιών, αλλά και θα έχουμε πρόωρους θανάτους. Η εξόρυξη του χρυσού με την μέθοδο του κυανίου είναι ένα ισχυρότατο δηλητήριο.»

Ο κος Στέφανος Κουτσογιάννης

Σύμφωνα με τον κο Κουτσογιάννη πρέπει να το συνειδητοποιήσει ο κόσμος , ώστε να μην αφήσουν μια τέτοια «επένδυση» να προσθέσει κι άλλους καρκίνους σ’ αυτούς που υπάρχουν ήδη. «Έχουμε που έχουμε τα οικονομικά προβλήματα στην περιοχή, να έχουμε την υγεία μας τουλάχιστον. Να μην προσθέσουμε επιπλέον προβλήματα, να μην αφήσουμε να πολλαπλασιαστούν οι καρκίνοι» δηλώνει χαρακτηριστικά σπεύδοντας να σημειώσει « δεν κινδυνολογώ. Διαβάζοντας σχετικά με την κατακόρυφη αύξηση της τιμής του χρυσού ανησύχησα. Σε περίπτωση αλλαγής της Κυβέρνησης φοβάμαι μήπως αυτός ο αέρας του νέου ξεκινήματος ωθήσει κάποιους να πουν «ας την κάνουμε κι αυτή την επένδυση να πάρουμε λεφτά» αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τους κινδύνους. Να υπάρξει κέρδος, αλλά να μην χάσουμε τις ζωές μας. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος. Η εξόρυξη του χρυσού με την μέθοδο του κυανίου δεν είναι απλά επιζήμια, είναι θανατηφόρα για όλους μας. Είναι επιζήμια για όλους. Με τους πρόωρους θανάτους χάνει το κράτος, η οικογένεια, η οικονομία, το περιβάλλον. Θα προκύψουν τερατο-γενέσεις, θα προκληθούν όλα τα κακά. Και τα οφέλη θα είναι κατά 99% για τις εταιρείες. Ούτε 1% για το Ελληνικό Κράτος. Αν για το 1% οι πολιτικοί μας ξεπουλήσουν τότε μένω άφωνος.»

Τέλος, δεν παραλείπει να στείλει μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής, τους ψηφοφόρους: «Αντί να πάνε και να ζητάνε ρουσφέτια από αυτούς που ψήφισαν και αυτούς που θα ψηφίσουν, να ζητάνε να μην προχωρήσει ποτέ αυτή η επένδυση» δηλώνει ο κος Κουτσογιάννης προσθέτοντας ότι «Οι κάτοικοι της Θράκης έτσι πρέπει να δράσουν. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Ο κος Λαμπάκης που ήταν υπέρμαχος κατά του χρυσού βγήκε εκτός . Υπάρχει υπαρκτός φόβος σύμβουλοι στην Αλεξανδρούπολη, στις Σάπες, στην Κομοτηνή να αγοραστούν με κάποιο τρόπο , να αποκτηθεί αυτή η πλειοψηφία. Πρέπει να τους πιάσουμε όλους όσους ψηφίσαμε ή θα ψηφίσουμε, να τους φέρουμε στο φιλότιμο, ο Έλληνας λειτουργεί με το φιλότιμό του, και να τους ζητήσουμε να μην γίνει ποτέ αυτή η επένδυση γιατί αν γίνει αυτή η επένδυση, θα χάσουμε την ωραία μας Θράκη, τον ωραίο μας τόπο.»
Φώτο: Στέφανος Κουτσογιάννης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚομοτηνή: Συμμετοχή ή αποχή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου
Επόμενο άρθροΚομοτηνή:3-7-2019 Ειδήσεις