Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020, 21:26

Την απόφασή του να «κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του» σε ηλικία 32 ετών για οικογενειακούς λόγους ανακοίνωσε ο Μπένεντικτ Χέβεντες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Spiegel».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 με την εθνική Γερμανίας, ο οποίος «έγραψε» 44 συμμετοχές στη «νατσιονάλμανσαφτ», αγωνίστηκε για περισσότερα από 10 χρόνια στη Σάλκε, ενώ τον Ιούνιο έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τη Λοκομοτίβ Μόσχας.

«Ήμουν πρόσφατα με τη σύζυγό μου και τον γιο μου σε ένα τροχόσπιτο στη νότια Γαλλία. Παρατήρησα πόσο χαρούμενος ήμουν που έβλεπα τον γιό μου κοντά μου. Το ποδόσφαιρο μου φάνηκε τόσο ασήμαντο» εξήγησε ο Χέβεντες, ο οποίος άρχισε την επαγγελματική καριέρα του στη Σάλκε.

Με τους «βασιλικούς μπλε» κατέκτησε ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ, ενώ τη σεζόν 2017-18 παραχωρήθηκε με τη μορφή του δανεισμού στη Γιουβέντους, προτού ενταχθεί στο δυναμικό της Λοκομοτίβ Μόσχας το 2018.

«Ο γιός μου είναι 21 μηνών και στη διάρκεια της περιόδου μου στη Μόσχα δεν μπόρεσα να τον χαρώ. Και υπέφερα» συνέχισε ο παλαίμαχος πλέον σέντερ μπακ, ο οποίος κατά την θητεία του στη ρωσική ομάδα πανηγύρισε ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χέβεντες είναι το έβδομο μέλος της εθνικής Γερμανίας, η οποία κατέκτησε το Μουντιάλ το 2014, που αποχωρεί από την ενεργό δράση. Πριν από δύο εβδομάδες, ο πρώην παίκτης της Ντόρτμουντ, Αντρέ Σίρλε, ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του -προς γενική έκπληξη- σε ηλικία μόλις 29 ετών.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020, 21:28

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠήρε Ρέινολντς η Μπάγερν Μονάχου
Επόμενο άρθρο«Μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί»