Τέλος Μαΐου 212.000 πολίτες- 64.000 οικογένειες συνολικά- μαζί με τη δόση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ), θα λάβουν 100 ευρώ για το κάθε ανήλικο παιδί  και πενήντα ευρώ για κάθε επόμενο παιδί. Έτσι κάθε οικογένεια που είναι ενταγμένη στο Ελάχιστο εγγυημένο Εισόδημα θα παίρνει μια έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις’, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Επιπλέον ενημέρωσε πως ήδη δόθηκαν 7.000 επιδόματα γέννησης, που αφορούν στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια. Το επίδομα αυτό θα μπει αυτοματοποιημένα στο λογαριασμό τους τέλος Μαΐου εξήγησε η κ. Μιχαηλίδου.

Επιπλέον η υφυπουργός επεσήμανε ότι θεσμοθετήθηκαν νέα επιδόματα, όπως το επίδομα γέννησης  «το επίδομα γέννησης, που το σύνολό του είναι 200 εκατ., για πρώτη φορά πληρώθηκε εντός χρονοδιαγράμματος, τέλος Μαρτίου» τόνισε και ενημέρωσε πως δόθηκαν πάνω από 7.000 επιδόματα γέννησης (που αφορούν στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου), ενώ αναμένεται να δοθεί επίδομα γέννησης σε άλλες 12.000 οικογένειες τον Απρίλιο.

Αναφορικά με τις Άδειες Ειδικού Σκοπού, με την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα των σχολείων η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε πως «Εργαζόμαστε  στην κατεύθυνση έτσι ώστε και για γονείς με παιδιά και για κάποιους συμπολίτες μας που είναι στην καραντίνα, να μην χρειαστεί να ξοδέψουν από τις άδειες που δικαιούνται στον εργασιακό τους χώρο και να μπορέσουμε να το ζυγίσουμε σωστά και να βγουν ως άδειες ειδικού σκοπού». Αλλά όλα αυτά, είναι σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας, διευκρίνισε.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπαναπατρισμός Ελλήνων από την Ρωσία
Επόμενο άρθροΣυστήθηκε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή για την επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων