Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 18:37

Ύστερα από 106 συμμετοχές και 15 γκολ με την εθνική ομάδα της Κροατίας, ο Ιβάν Ράκιτιτς αποφάσισε να αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, σε ηλικία 32 ετών, όπως γνωστοποίησε η Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (HNS).

Ο νυν υπαρχηγός των «χρβάτσκι» ήταν ένας από τους παίκτες-«κλειδιά» της Κροατίας στην πορεία έως τον τελικό του Μουντιάλ του 2018, ευστοχώντας μάλιστα στα πέναλτι που χάρισαν την πρόκριση στους Βαλκάνιους στις αναμετρήσεις με τη Δανία (3-2 στα πέναλτι για τη φάση των «16») και την «οικοδέσποινα» Ρωσία (4-3 στα πέναλτι για τους προημιτελικούς).

«Το να πω αντίο στην εθνική Κροατίας είναι η πιο δύσκολη απόφαση στην καριέρα μου, αλλά αισθάνθηκα ότι αυτή ήταν η στιγμή που έπρεπε να πάρω αυτή την απόφαση. Απόλαυσα κάθε παιχνίδι που έπαιξα για την πατρίδα μου και αξέχαστες στιγμές από το Παγκόσμιο Κύπελλο θα παραμείνουν ανάμεσα στις αγαπημένες μου. Είμαι πεπεισμένος ότι συνεχίζουμε να διαθέτουμε μια σπουδαία ομάδα με ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της. Εύχομαι στους φίλους και συμπαίκτες όλη την διεθνή αθλητική τύχη στις επερχόμενες προκλήσεις και θα έχουν τον μεγαλύτερο υποστηρικτή στο πρόσωπό μου» δήλωσε ο έμπειρος μέσος στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του.

Ο Ράκιτιτς συζήτησε για την απόφασή του με τον προπονητή της εθνικής Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς, τον πρόεδρο της HNS (και παλαίμαχο διεθνή επιθετικό), Νταβόρ Σούκερ, καθώς και τον αρχηγό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Λούκα Μόντριτς. Τις επόμενες ημέρες θα απευθυνθεί στο κοινό με μια πιο εκτενή δήλωση.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 18:38

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροOΠΕΚΑ: Οδηγίες για την εξυπηρέτηση του κοινού στην Περιφέρεια Αττικής έως τις 4 Οκτωβρίου
Επόμενο άρθρο‘Εξι μήνες λειτουργίας για το gov.gr – Ποιες είναι οι νέες υπηρεσίες