Το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας» παρουσίασε χθες Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το οποίο στοχεύει να βάλει «φρένο» στην κατάχρηση του συστήματος αδειών από τις φυλακές και να τονώσει την κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισθέντων, η επιτάχυνση δικών για αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το πρόγραμμα κωδικοποίησης της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι προϋποθέσεις για μεταγωγή καταδίκων κρατούμενων στα Αγροτικά Καταστήματα Κράτησης και στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών γίνονται αυστηρότερες, και ειδικότερα απαγορεύεται η μεταγωγή των καταδικασθέντων για εγκλήματα τρομοκρατίας. Επίσης, η χορήγηση άδειας κρατουμένων θα γίνεται υπό αυστηρότερες προϋποθέσεις.

Επαναπροσδιορίζεται η διαδικασία εισαγωγής των κρατουμένων σε Θεραπευτικά Καταστήματα Κράτησης ή νοσηλευτικά ιδρύματα, η οποία θα γίνεται μόνο με εντολή του διευθυντή της οικείας θεραπευτικής ή ψυχιατρικής μονάδας σε ειδικό θεραπευτικό Κατάστημα Κράτησης.

Παράλληλα, προβλέπεται η ανάπτυξη του δικτύου «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» με στόχο τη δημιουργία σύγχρονου υποστηρικτικού πλέγματος, με τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, για την κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισμένων.

Επιπλέον, αναβαθμίζεται το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης και εισάγεται εξαίρεση από την αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων του Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑυξημένη η κίνηση στα λιμάνια – Έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων
Επόμενο άρθροΑνάλυση για Τουρκία: Αυτά που αλλάζουν μετά το Καστελλόριζο