Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Χανιά

Παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα Χανίων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε στη 1 το μεσημέρι η ΕΛΜΕ, μετά από καταγγελίες ότι εργοδότες δεν επέτρεψαν σε εργαζόμενους μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Χανίων να λάβουν μέρος στη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Πάτρα

Σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας προχώρησαν σήμερα οι 90 εργαζόμενοι της Frigoglass. Άκαρπη απέβη και η τελευταία διαβούλευση των εργαζόμενων με την εταιρεία προκειμένου να μη μπει λουκέτο στη μονάδα παραγωγής της Κάτω Αχαΐας.

Βόλος

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τριών νεαρών τη βάρκα των οποίων παρέσυραν οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν και την ανέτρεψαν, χθες το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να βγουν στην ακτή. Το περιστατικό συνέβη στα ανοιχτά της Καληφτέρης και στη συνέχεια της Αφήσσου. Τις άμεσες εκκλήσεις για βοήθεια άκουσαν από ένα ταχύπλοο, που έσπευσε να βοηθήσει και περισυνέλεξε τους νεαρούς.

Λάρισα

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών όπου έχουν προσκληθεί και οι βουλευτές του νομού, σχετικά με το ενδεχόμενο να λειτουργήσει νέα δομή προσφύγων στο Κυψελοχώρι.

Ζάκυνθος

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Ζακύνθου η διαδικασία απόδοσης από το Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Εσωτερικών -μετά από έγκριση με υπουργικές αποφάσεις των αιτήσεων του Δήμου- των οικονομικών ενισχύσεων νοικοκυριών που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018.

Τρίπολη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, στις 7 το απόγευμα ημερίδα στην Τρίπολη, με θέμα «Συντροφιά με τα παραμύθια». Τα παραμύθια θα παρουσιάσουν τα παιδιά του εργαστηρίου και της ομάδας «Δράστες-ΑΜΕΑ-Εθελοντές».

Κοζάνη

Γέμισε «Κουμπαράδες Αγάπης» η πόλη της Πτολεμαΐδας, για τη μόλις τεσσεράμισι ετών μικρή από την περιοχή, η οποία ταλαιπωρείται από όγκο στο κεφάλι μετά από τρία χειρουργεία, και έχει κινητοποιήσει την κοινωνία της Εορδαίας, τόσο για οικονομική ενίσχυση, όσο και για προσφορά δειγμάτων μυελού των οστών.

Ιωάννινα

Πιέσεις για παράταση της προθεσμίας εγγραφής των ακινήτων στο κτηματολόγιο από εκπροσώπους φορέων της Ηπείρου. Η προθεσμία για τους νομούς Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Λευκάδας λήγει σήμερα, και, σύμφωνα με στοιχεία των συμβολαιογράφων, οι εγγραφές στο κτηματολόγιο δεν ξεπερνούν το 32% των ακινήτων.

Ηράκλειο

Προβληματισμένοι οι τουριστικοί φορείς από την υποτονική έναρξη της σεζόν στην Κρήτη. Μειωμένες κατά 7% οι αφίξεις τουριστών με πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τον μήνα Μάιο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Καβάλα

Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για συμμετοχή παιδιών και νέων έως 20 ετών στo «9ο Θερινό Σχολείο Τέχνης» που θα γίνει τον Ιούλιο στα Λιμενάρια Θάσου. Θα διεξαχθούν εργαστήρια γλυπτικής, μουσικής, θεάτρου, κουκλοθεάτρου, σκακιού, φωτογραφίας, body painting με κόκκινη ώχρα Θάσου και εκμάθηση καγιάκ στην παραλία «Μεταλλεία Λιμεναρίων».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚομοτηνή: Το Party των παιδικών σταθμών
Επόμενο άρθροΕπέκταση τεσσάρων συλλογικών συμβάσεων εργασίας