Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στη Μεσόγειο πρόκειται να θέσει στη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και να ενημερώσει τους ομολόγους του για όλες τις εξελίξεις.

Στη σύνοδο που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, θα εξεταστούν η πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ και ο νέος μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της ΕΕ.

Από τα 750 δισ. ευρώ, περίπου 500 θα δοθούν ως επιχορηγήσεις και 250 δισεκατομμύρια ως δάνεια, για την ανάκαμψη οικονομιών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Ολλανδία, Αυστρία, Δανία, Σουηδία, αλλά και η Φινλανδία υποστηρίζουν ότι το ποσό του πακέτου είναι πολύ μεγάλο και επιθυμούν αυτές οι ενισχύσεις να λάβουν περισσότερο τη μορφή δανείων παρά επιχορηγήσεων.

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών, η 5η κατά σειρά από τότε που ξέσπασε η κρίση του κορονοϊού, θα αποτελέσει «σημαντικό βήμα» προς την τελική συμφωνία, σε μία δια ζώσης Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

Την ανάγκη το Ταμείο Αλληλεγγύης να μη συνδυαστεί με δάνεια και όρους λιτότητας, υπογράμμισε, στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου»
Επόμενο άρθροΜαζικοί συμψηφισμοί πριν τις πληρωμές με όλες τις βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία