Θα σας πάω τώρα εκεί όπου κτυπά η καρδιά της ελληνικής αεράμυνας, στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, απ΄όπου πριν από λίγες ημέρες προσγειώνονταν το ένα μετά το άλλο τα F-15 της USAF, που πραγματοποίησαν ασκήσεις με τα ελληνικά F-16 υπό την επωνυμία «Castle Forge». Ήταν εντυπωσιακά τα αμερικανικά F-15 έτσι όπως ήταν παρατεταμένα στην πίστα του στρατιωτικού αεροδρομίου, έτοιμα να συνεργαστούν όχι μόνον με την Πολεμική Αεροπορία αλλά και με τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και με τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Ήταν μια άσκηση που σχεδίασε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στα πλαίσια της εξωστρέφειας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι η παρουσία αμερικανικών αεροσκαφών στην 110 Πτέρυγα Μάχης ενόχλησε τους Τούρκους και τα τουρκικά ΜΜΕ αφιέρωσαν πολλά άρθρα και αναλύσεις του τύπου «γιατί οι προσγειώθηκαν στην Ελλάδα τα F-15;», όπως μετέδωσε το CNN Turk. Πρώτα απ΄όλα θα πρέπει οι γείτονές μας, όπως με πληροφορούν από το ΓΕΕΘΑ να συνηθίσουν την συχνή παρουσία αμερικανικών αεροπλάνων στην Ελλάδα, ιδίως τώρα με την υπογραφή της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας. Αλλωστε το τελευταίο διάστημα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν προσγειωθεί στη Σούδα, πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη στα πλαίσια του εορτασμού για 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και έχουν πάρει μέρος σε ασκήσεις με ελληνικά μαχητικά, καθώς και σε παρελάσεις.

Όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, εμφανώς με αρκετή δόση συνωμοσιολογίας, «ο ισχυρισμός της Ελλάδας είναι διαφορετικός από αυτόν των ΗΠΑ. Ο ελληνικός στρατός ισχυρίστηκε ότι τα αεροπλάνα στάλθηκαν στη χώρα για κάτι περισσότερο από ασκήσεις. Το ελληνικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση με τον ελληνικό στρατό για αεροπορική υποστήριξη, αεροπορική μάχη, προστασία και επίθεση στόχων σε ξηρά και θάλασσα”. Μάλιστα, επισημαίνουν πως τα αεροπλάνα στάλθηκαν στην Ελλάδα λίγο πριν από την ανανέωση της τρέχουσας συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία «Μπάλλος» – Μήνυμα του 112 στην Αττική για επικίνδυνα φαινόμενα
Επόμενο άρθροΥπ. Παιδείας – Σε ψηφιακή μορφή από φέτος οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες για τους φοιτητές