Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται πλέον ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά το «θερμό επεισόδιο» στη Βουλή με τον Νίκο Δένδια.

Η αντικομμουνιστική ρητορική του «γαλάζιου» βουλευτή προκάλεσε αρχικά την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών που αναγκάστηκε να τον αδειάσει ευθέως και μάλιστα σε έντονο ύφος, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στο κόμμα της Πειραιώς.

Η διαγραφή Μπογδάνου δεν πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε πρόσφατα προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον μετά την αθλιότητα με τη δημοσίευση ονομάτων νηπίων με ρατσιστικούς συνειρμούς.

Η αλήθεια είναι ότι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ έπαιζε συνεχώς με τη «φωτιά» και αρκετές φορές είχε βρεθεί στο προσκήνιο, κυρίως λόγω των ακραίων τοποθετήσεών του που απηχούν

Το επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στην Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητιόταν η κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, προσπάθησε να υπεραμυνθεί τη συμμετοχή του στην πρόσφατη εκδήλωση μίσους στο Βίτσι και μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι «ο Γρίβας έλεγε ‘έχουμε τρεις εχθρούς. τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές’. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ήταν οι κομμουνιστές».

Η αντικομουνιστική φράση αυτή αρχικά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, ο οποίος κατηγόρησε τον Κωσταντίνο Μπογδάνο για υιοθέτηση της ρητορικής της Χρυσής Αυγής: «Εκτός από το Τι Μπογδάνος – Τι Ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα: Το τι Μπογδάνος – Τι Χρυσή Αυγή» είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Θοδωρής Δρίτσας, υπενθύμισε τη συμμετοχή του Κ. Μπογδάνου σε πρόσφατη εκδήλωση μίσους στο Βίτσι όπου κατέθεσε στεφάνι η Χρυσή Αυγή και εκπρόσωπος του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Νίκος Δένδιας δεν άφησε να πέσει κάτω η προκλητική αναφορά του κ. Μπογδάνου και χτυπώντας το χέρι στο έδρανο χαρακτήρισε «απαράδεκτη τη συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη» και τόνισε σε σκληρό ύφος ότι «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια».

Η λίστα με τα ονόματα παιδιών μεταναστών

Πριν από λίγες εβδομάδες, σάλο είχε προκαλέσει δημοσίευμα του Mea Culpa που στοχοποιούσε με ονόματα μικρούς μαθητές νηπιαγωγείου της Αθήνας που είναι μετανάστες, και το οποίο αναπαρήγαγε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας μάλιστα, διέταξε προκαταρκτική έρευνα η οποία στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση.

«Προφανώς ήταν λάθος να αναπαραγάγω τον κατάλογο των ονοματεπωνύμων των παιδιών – το αναγνώρισα αυτό σχεδόν αμέσως, ανέλαβα την ευθύνη και απολογήθηκα. Ήταν κάτι που δεν έπρεπε να γίνει» είχε γράψει ο βουλευτής σε ανάρτησή του, σε μια προσπάθεια να απολογηθεί.

Στην ίδια πορεία με τον Κασιδιάρη

«Φωτιές» είχε ανάψει και η κοινή παρουσία του με τον Ηλία Κασιδιάρη, το καλοκαίρι του 2020, σε συγκέντρωση ακροδεξιών στην πλατεία Βικτωρίας, την ώρα που πραγματοποιούνταν στην ίδια περιοχή πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από αριστερές και εργατικές οργανώσεις.

Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε καλύψει ουσιαστικά την κίνηση του βουλευτή της ΝΔ που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Είχε υπερασπιστεί τον δολοφόνο Ρουπακιά

Τα έργα και οι ημέρες του κ. Μπογδάνου πάντως φτάνουν και πιο πίσω χρονικά, όταν ήταν παρουσιαστής στον ΣΚΑΙ.

Τότε, αισθάνθηκε την ανάγκη να ενημερώσει το κοινό του για την ψυχολογική κατάσταση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, αισθάνθηκε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Σχολιάζοντας την αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα, η οποία πέταξε μπουκάλι στον καθ’ ομολογία του δολοφόνο του γιου της, είπε: «Είπαμε για τραμπούκους, η μάνα Φύσσα ξέσπασε, πέταξε το μπουκάλι, ο Ρουπακιάς έχει αρχίσει και -σε τελείως ανθρώπινο επίπεδο- λογικά αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι ράκος, δεν αντιδρά πια, μόνο ο δικηγόρος του. Από την άλλη μια μάνα -τα είδατε και χθες- είναι λυτή…»

Ο κ. Μπογδάνος, όχι μόνο χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς τη μάνα του αδικοχαμένου Παύλου «τραμπούκο», αλλά αναρωτήθηκε και γιατί είναι «λυτή», την ίδια ώρα που για τον δολοφόνο έβρισκε το «ανθρώπινο επίπεδο» για να διαπιστώσει ότι «λογικά είναι ράκος».

Εκ των υστέρων πάντως -για ακόμη μια φορά- ο πρώην βουλευτής της ΝΔ επέλεξε να μιλήσει για ατυχείς επιλογές λέξεων… «Ναι, μετανιώνω γι’ αυτό που είπα. Και ευτυχώς όλα καλά» είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Όταν ισχυριζόταν ότι οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου άνοιξαν το δρόμο για να χάσουμε την Κύπρο

Την ίδια περίπου περίοδο, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δήλωνε on air -αφού πρώτα φρόντισε να επισημάνει ότι μιλάει σοβαρά- πως η εξέγερση του Πολυτεχνείου, που ήταν μεθοδευμένη από τη CIA, έριξε τη Χούντα κι άνοιξε το δρόμο για να χάσουμε την Κύπρο.

«Αφού μεγαλειωδώς γιορτάσουμε το Πολυτεχνείο, θα έχουμε πάντοτε υπόψη μας ότι… τα αγνά παιδιά μέσα στο Πολυτεχνείο άνοιξαν τον δρόμο, με τις μεθοδεύσεις της CIA, για να αλλάξει η δικτατορία στην Ελλάδα και να χάσουμε την Κύπρο» είπε χαρακτηριστικά.

Κατόπιν χαιρέτισε στρατιωτικά και έφυγε από το πλάνο…

Όταν άνοιξε τη ραδιοφωνική εκπομπή του με τον ύμνο των SS

Στο βωμό της πολιτικής σπέκουλας και της -αγαπημένης του- θεωρίας των δύο άκρων, ο κ. Μπογδάνος αποφάσισε να «ανοίξει» την ραδιοφωνική εκπομπή του με τον ναζιστικό ύμνο των SS.

Λίγο αργότερα, δε, έπαιξε το tape με τη φωνή του Ιωσήφ Στάλιν και για ακόμα μία φορά γίναμε μάρτυρες μίας ακατανόητης σύγχυσης των δύο καθεστώτων.

Φυσικά, όλο αυτό έγινε σε μια προσπάθεια συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Αφορμή για να πραγματοποιηθεί το κακό αυτό σκετς στάθηκε η επέτειος του Σύμφωνου Μολότωφ – Ρίμπεντροπ.

Ορμώμενος λοιπόν από το σύμφωνο, μίλησε γι’ αυτό σαν να ήταν ακόμα σε ισχύ, πράγμα που, σύμφωνα με τον ίδιο, δικαιολογούσε τη συνεργασία των Συριζαίων με Χρυσαυγίτες.

Ένα τανκς στην ΕΡΤ

Κανείς φυσικά δεν μπορεί να ξεχάσει όταν, τον Φεβρουάριο του 2019, ο κ. Μπογδάνος συντάχθηκε σε συζήτηση στο twitter με προφίλ χρυσαυγίτη που ανέφερε ότι περίμενε να χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ για να εισβάλουν τα τανκς στην ΕΡΤ.

«Ψηφίστε σωστά και το’ χουμε» τον προέτρεψε επί λέξει, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων. Η επίμαχη αναφορά ενόχλησε και τη ΝΔ, με την τότε εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, να ανακοινώνει ότι ο κ. Μπογδάνος δεν επρόκειτο να είναι υποψήφιος με τη γαλάζια παράταξη εξαιτίας των συγκεκριμένων δηλώσεών του.

«Συμπεριφορές σαν του Μπογδάνου είναι ξένες στη ΝΔ» είχε πει τότε η κυρία Σπυράκη αλλά λίγους μήνες αργότερα η ηγεσία του κόμματος άλλαξε γνώμη και του πρότεινε να κατέλθει υποψήφιος.

Έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία διαδηλωτή

Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2019, ο κ. Μπογδάνος δημοσιοποίησε στοιχεία διαδηλωτή ο οποίος συμμετείχε σε επεισόδια εναντίον δυνάμεων του ΜΑΤ σε διαδήλωση του ΠΑΜΕ.

Η ενέργεια του βουλευτή προκάλεσε την οργή του ΚΚΕ το οποίο κατήγγειλε «χαφιεδικού τύπου» δημοσιοποίηση στοιχείων.

«Από πού, αλήθεια, αντλεί αυτά τα στοιχεία και με ποιο δικαίωμα τα εκτοξεύει δημόσια, στοχοποιώντας, με τρόπο απαράδεκτο και παράνομο, πρόσωπα και παραβιάζοντας ακόμα και αυτήν την αστική νομοθεσία που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα;» είχε διερωτηθεί τότε το ΚΚΕ.

Η «εμψύχωση» στα ΜΑΤ

Στις 13 Νοεμβρίου του 2020, εν μέσω αυστηρής καραντίνας και αντιπαράθεσης για την πορεία του Πολυτεχνείου, ο κ. Μπογδάνος μετέβη στην οδό Στουρνάρη όπου ετοιμαζόταν επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και φωτογραφήθηκε να συνομιλεί με άνδρες των ΜΑΤ.

«Η παρουσία του βουλευτή κ. Μπογδάνου ως εμψυχωτή της αστυνομίας έξω από το Πολυτεχνείο, αποτελεί εικόνα ντροπής για τη ΝΔ» κατήγγειλε το ΚΙΝΑΛ στηλιτεύοντας την ενέργεια του βουλευτή.

Παραλήρημα για «βίγκαν λεσβίες» και «μπαχαλοσατανίστριες»

Στο στόχαστρο του πρώην βουλευτή της ΝΔ έχουν βρεθεί και οι… «βίγκαν λεσβίες» και οι «μπαχαλοσατανίστριες».

Με ακατάληπτο παραλήρημα ο -κατά τον αυτοπροσδιορισμό του «φυσιολογικός ορθόδοξος Έλληνας» και όχι «Αυστριακός πορνοστάρ της δεκαετίας του ’80»- κ. Μπογδάνος περιέγραψε τους σύγχρονους εχθρούς που αυτοί είναι οι «βίγκαν λεσβίες’», οι «μπαχαλοσατανίστριες» και οι… «Γουίκαζ’».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέα μέτρα για τον αμπελοοινικό και οπωροκηπευτικό τομέα – Τι περιλαμβάνουν
Επόμενο άρθροΕπίθεση με βιτριόλι – Συγκλονιστικές καταθέσεις από τον ψυχίατρο της Ιωάννας και την Αννίτα Ναθαναήλ