Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022, 00:26

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου επικράτησε το βράδυ της Κυριακής (12/6) 2-0 του Κοσόβου στο Βόλο και με το απόλυτο των νικών βγήκε πρώτη στον δεύτερο όμιλο της League C του Nations League. Η Ελλάδα με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της νίκησε αρχικά εκτός έδρας Κόσοβο και Β. Ιρλανδία με 1-0, ενώ στη συνέχεια επικράτησε 3-0 της Κύπρου, πριν νικήσει και δεύτερη φορά τους Κοσοβάρους. Έτσι, συγκέντρωσε 12 βαθμούς και έχοντας ακόμα δύο αγωνιστικές κέρδισε την άνοδο στην League Β. Για την ιστορία έχει ακόμα να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Κύπρο και εντός την Β. Ιρλανδία, όμως η άνοδος και η πρωτιά έχει εξασφαλιστεί ήδη.

Το Nations League είναι μία διοργάνωση που δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τα ανούσια φιλικά και να δώσει έξτρα κίνητρο στις ομάδες. Αρχικά η άνοδος της Ελλάδας στην δεύτερη κατηγορία σημαίνει ότι εκεί που αντιμετώπιζε το Κόσοβο και την Ιρλανδία στο επόμενο Nations League θα κοντραριστεί με πιο ισχυρούς αντιπάλους, όπως για παράδειγμα η Σερβία ή η Σουηδία και η Ισλανδία.

Το… μπόνους όμως που εξασφάλισε απόψε η Ελλάδα είναι η δεύτερη ευκαιρία που θα έχει να μπει στο Euro 2024. Μετά την ολοκλήρωση του Nations League, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ακολουθεί η κλήρωση των προκριματικών του EURO στις 9 Οκτωβρίου, στη Φρανκφούρτη. Η Ελλάδα αναμένεται να έχει δύσκολη κλήρωση, την ώρα που στο Euro της Γερμανίας θα πάνε οι 10 πρώτοι των 10 προκριματικών ομίλων και οι δέκα χώρες, που θα καταλάβουν τη 2η θέση.

Αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν καταφέρει να πάρει το «εισιτήριο» μέσω της διαδικασίας των προκριματικών, θα παίξει την πρόκρισή της μέσω του Nations League, το οποίο δίνει τρία έξτρα εισιτήρια για το Euro. Η Ελλάδα λοιπόν περιμένει τρεις ακόμα αντιπάλους, που επίσης θα ζητούν δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης για το Euro.

Ακόμα δεν είναι σαφές το ποιες θα είναι καθώς μένει αφενός να ολοκληρωθεί το Nations League και αφετέρου τα προκριματικά του Euro. Είναι προφανές ότι οι 20 ομάδες που θα προκριθούν για την τελική φάση της Γερμανίας, όσο και τα «πάνστερ» ως οικοδεσπότες δεν θα παίξουν στην… δεύτερη ευκαιρία.

Θα προκύψουν όμως 12 χώρες που δεν θα έχουν προκριθεί. Από αυτές μέσω του ranking, η κορυφαία ομάδα θα αντιμετωπίσει εντός έδρας σε μονό παιχνίδι τη χειρότερη της τετράδας και η δεύτερη την τρίτη. Οι δύο νικητές θα τεθούν στη συνέχεια αντιμέτωποι σε μονό τελικό, σε έδρα, που θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης, με όλους τους αγώνες να διεξάγονται τον Μάρτιο του 2024, λίγους μήνες πριν τη σέντρα στα γήπεδα της Γερμανίας.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022, 00:27

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜισθοί: Η ακρίβεια εξανεμίζει τις αυξήσεις
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια οικονομία: Η ύφεση μπορεί να περιμένει, ο πληθωρισμός ήρθε για να μείνει