Αδιαφορώντας για τις απαγορεύσεις των αρχών τα κίτρινα γιλέκα ξαναβγήκαν στους δρόμους, τόσο στο Παρίσι όσο και στη Νίκαια, όπου αύριο θα συναντηθούν ο γάλλος πρόεδρος με τον κινέζο ομόλογό του.

 

Όπως γράφει η Deutsche Welle, για να αποφύγει τυχόν διαδηλώσεις των κίτρινων γιλέκων αύριο στη Νίκαια, αλλά για να αποφευχθεί επανάληψη των έκτροπων του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Παρίσι, ο γάλλος πρόεδρος Μακρόν απαγόρευσε τις κινητοποιήσεις, σήμερα και αύριο, σε μια σειρά από πόλεις, αρχής γενομένης από την γαλλική πρωτεύουσα και την Λεωφόρο των Ηλυσίων. Τα κίτρινα γιλέκα ωστόσο κατέβηκαν στους δρόμους αψηφώντας τις απαγορεύσεις. Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

 

Με ελπίδα να αποφευχθούν τα χειρότερα

 

Με ένα νέο αρχηγό της αστυνομίας Παρισίων με νέες εντολές, με την απαγόρευση διαδήλωσης στα Ηλύσια στο Παρίσι αλλά και στα κεντρικά σημεία πολλών άλλων πόλεων και με την βοήθεια του στρατού η κυβέρνηση ελπίζει να πάνε όλα καλά σήμερα, ως προς την αντιμετώπιση των κίτρινων γιλέκων, ώστε να μην εξαναγκαστεί εκ νέου σε ένα mea culpa.

 

Η παρουσία του στρατού έχει προκαλέσει έντονη δημόσια συζήτηση καθ’ ότι οι στρατιώτες δεν έχουν εκπαίδευση για την τήρηση της τάξης και δεν είναι εξοπλισμένοι με πλαστικές σφαίρες. Ο ίδιος ο Εμανουέλ Μακρόν και η υπουργός Άμυνας υποχρεώθηκαν να τονίσουν επανειλημμένα ότι αποστολή των στρατιωτών είναι η απλή παρουσία έξω από συγκεκριμένα κτήρια. Το τέλος της ημέρας θα δείξει και που θα φθάσει το πείσμα των αμετανόητων κίτρινων γιλέκων που στο Facebook έδωσαν ραντεβού στην προεδρία λέγοντας ο πόλεμος ξεκίνησε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για τα αεροπλάνα από τη Βενεζουέλα
Επόμενο άρθροΜονίµως τσακωµένος µε την πραγµατικότητα ο Μητσοτάκης