Τα μηνύματά τους απέστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί στους πολίτες της χώρας, στον απόηχο των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών και εν όψει των εθνικών εκλογών.

Τα εκλογικά κέντρα στο Σύνταγμα, της Ρένας Δούρου και του Νάσου Ηλιόπουλου, που υποστήριξε στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής, τους οποίους συνεχάρη για τον αγώνα που έδωσαν. Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια και σε όλους όσοι επικράτησαν στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σημειώνοντας ότι το σημαντικό στην πολιτική είναι όχι μόνο να ξέρεις να κερδίζεις, αλλά να ξέρεις να χάνεις και να ξανασηκώνεσαι στα πόδια σου.

«Οι υποψήφιοί μας έδωσαν μία μάχη πολιτικού πολιτισμού, υπερασπίστηκαν τις ιδέες τους με αξιοπρέπεια. Το σημαντικό στην πολιτική αλλά και στη ζωή είναι να ξέρεις να κερδίζεις, αλλά και να χάνεις και να σηκώνεσαι και να παλεύεις. Θα πρέπει την επόμενη τετραετία να κάνουν καλύτερες τις περιφέρειες και τις πόλεις, οι πολιτικές αντιθέσεις είναι γνωστές όμως θα δοθεί μια δυνατότητα όπου υπάρχει κοινός τόπος να υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στο ΣΥΡΙΖΑ το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη «μάχη των μαχών» όπως χαρακτήρισε την εθνική κάλπη ο κ. Τσίπρας, όπου το δίλλημα, όπως τονίζεται, θα είναι καθαρό και ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία κι αν θα συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις μνημονιακές πολιτικές.

Σε πέντε εβδομάδες, κατά τις κρίσιμες εθνικές εκλογές, θα πάρουμε όλοι μαζί την κρίσιμη απόφαση για το μέλλον της χώρας, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πειραιώς.
«Για μας δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητες στη συνεργασία μας με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, μοναδικός στόχος είναι η ζωή σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε δήμο να γίνει καλύτερη για όλους μας. Το πρόγραμμά μας μεταφέρει περισσότερες αρμοδιότητες και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν από ένα εκλογικό σύστημα που και ορθώνει εμπόδια στην αποτελεσματικότητα της αυτοδιοίκησης», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτακη με τους ευρωβουλευτές που εκλέχθηκαν για τον προγραμματισμό της δράσης τους, ενώ την ίδιωα ώρα οι προεκλογικές μηχανές είναι στο φουλ για τις εθνικές κάλπες.

Σε όλους τους δήμους, από θέση αντιπολίτευσης, το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη για τις μεγάλες λαϊκές ανάγκες, σημείωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Με μεγαλύτερη δύναμη και ορμή, με νέες δυνάμεις, συνεχίζουμε την αγωνιστική πορεία για να ανακουφίσουμε τη λαϊκή οικογένεια, για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά δικαιώματα, τις ανάγκες. Μπαίνουμε από σήμερα στη μάχη για τις εθνικές εκλογές της 7ης του Ιούλη, με μεγαλύτερο πείσμα αλλά και με μεγάλη αισιοδοξία», επεσήμανε ο γγ του ΚΚΕ.

Αισιόδοξος ότι τελικά η Ένωση Κεντρώων θα καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή, εμφανίστηκε ο Βασίλης Λεβέντης. «Τα στοιχεία είναι ευχάριστα. Πολλά μικρο-κόμματα προσχωρούν στην Ένωση Κεντρώων. Πείσμωσε ο κόσμος γιατί πίστευαν ότι μια έδρα σίγουρα την έχουμε κι είχαν χαλαρώσει. Πολλοί που ψηφίζαν μακριά δεν πήγαν να ψηφίσουν κι είναι σίγουρο ότι ξυπνάει το θηρίο του κέντρου», ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη, Γιώργος Παντελάκης, Γιώργος Ευθυμίου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ κόσμος έχει λόγο να είναι τιμωρητικός – Υπήρξαν ελαττώματα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΔεν θεωρώ ότι έχει τεθεί θέμα συνεργασίας του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη ΝΔ