Tα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, όπου συζήτησε για την εξέλιξη των προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού και τα προβλήματα των εργαζομένων ενόψει των διαγωνιστικών διαδικασιών για την εξεύρεση νέων επενδυτών.

 

Παράλληλα, ο κ. Αποστολάκης εξήρε τη συμβολή των εργαζομένων στην ολοκλήρωση των υφισταμένων προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού των υποβρυχίων τύπου 214 και των πυραυλακάτων τύπου ΡΟΥΣΣΕΝ, στα εν λόγω ναυπηγεία, αντίστοιχα. Κατά τις επαφές του ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιλογή η αναζωογόνηση των ναυπηγείων, με αντικειμενικό σκοπό το βιώσιμο μέλλον τους καθώς αποτελούν εθνικούς πολλαπλασιαστές ισχύος και στρατηγικό πλεονέκτημα για τη χώρα.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Αποστολάκης επισήμανε ότι “στο ναυπηγείο Σκαραμαγκά ολοκληρώνουμε την αποκατάσταση των υποβρυχίων τύπου 214, με τους εργαζόμενους να έχουν επιδείξει απίστευτη παραγωγικότητα και απίστευτη υποστήριξη σε όλο αυτό το πρόγραμμα και συγχρόνως έχουμε καταφέρει να συντηρήσουμε και ένα μεγάλο μέρος των πλοίων του Στόλου. Τα ναυπηγεία βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης. Πάρα πολύ γρήγορα θα ξεκινήσουν διαγωνιστικές διαδικασίες, αναμένοντας νέο επενδυτή” , γνωστοποίησε.Ο κ. Αποστολάκης συζήτησε τα θέματα των εργαζομένων για “αρκετή ώρα” διαβεβαιώνοντας ότι “δίνουμε λύση για όλα τα τρέχοντα προβλήματα και πάμε για την επόμενη κίνηση, του διαγωνισμού, και την ανεύρεση νέου επενδυτή”.

 

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ναυπήγησης των πυραυλακάτων Νο 6 και το Νο 7 στα ναυπηγεία Ελευσίνας ο κ. Αποστολάκης διευκρίνισε ότι “στο ένα πλοίο έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή σε ποσοστό 90% και στο άλλο είναι περίπου στο 70%. Απομένει, λοιπόν, χρόνος για να ολοκληρωθούν τα εν λόγω πολεμικά πλοία”.

 

Ωστόσο, πρόσθεσε , “υπάρχουν αρκετά προβλήματα με τους εργαζόμενους, με την ιδιοκτησία των ναυπηγείων και αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία ανευρέσεως επενδυτή. Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, συμπλήρωσε και γνωστοποίησε ότι “είμαστε πολύ κοντά στο να κλείσουμε τη συμφωνία με κύριο στόχο να συνεχίσουν τα ναυπηγεία να λειτουργούν, να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και να ολοκληρωθεί το ναυπηγικό πρόγραμμα των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού”.

 

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τους εργαζομένους και τους προβληματισμούς τους, ο κ. Αποστολάκης παρατήρησε ότι “τους δώσαμε απαντήσεις στα θέματα που μπορούμε να απαντήσουμε. Τα περισσότερα από τα προβλήματα που έχουν τα έχουμε επιλύσει και ελπίζουμε ότι πολύ γρήγορα θα υπάρξει μία καινούργια κατάσταση που θα δίνει προοπτική και στα ναυπηγεία και στους εργαζόμενους”, κατέληξε.

Τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ καταδίκη ως προς τις ενέργειες της Τουρκίας είναι καθολική
Επόμενο άρθροΠτώση 6,9% στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών τον Απρίλιο