Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 21:12

Το ποδοσφαιρικό τουρνουά ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αρχίζει την Πέμπτη (22/7) και η Γαλλία αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα το Μεξικό. Η ομάδα του Σιλβέν Ριπόλ δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ωστόσο η αρμόδια υπουργός της χώρας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, ανακοίνωσε τα πριμ που προβλέπονται σε περίπτωση επιτυχίας.

Έτσι, κάθε ποδοσφαιριστής της Ολυμπιακής ομάδας, θα εισπράξει 65.000 ευρώ για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, 25.000 ευρώ για το αργυρό και 15.000 ευρώ για το χάλκινο μετάλλιο.

«Η κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου, καθιστά δυνατή την αλλαγή της κατάταξης των χωρών, καθώς τα χρυσά μετάλλια μετρούν ως προτεραιότητα σε σχέση με άλλα. Ακόμη όμως κι ένα ασημένιο ή χάλκινο μετάλλιο, επίσης θα αλλάξει την θέση μας στην κατάταξη», είπε χαρακτηριστικά η Γαλλίδα υπουργός, μιλώντας στο μικρόφωνο της «France Inter» και πρόσθεσε:

«Δεν είναι όλοι οι αθλητές επαγγελματίες με συμβόλαιο για όλον το χρόνο. Αυτή είναι η μόνη φορά που μπορούν να ανταμειφθούν για όλη την σκληρή δουλειά και την επένδυση που κάνουν κάθε ημέρα για τέσσερα χρόνια. Το να πάρουν 65.000 ευρώ όταν κατακτήσουν ένα χρυσό μετάλλιο, δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την επένδυση και το έργο που έχουν κάνει».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 21:14

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑμεση ανάγκη για αίμα ομάδας (Α+)
Επόμενο άρθροΠέθανε 67χρονος