Το παρασκήνιο γύρω από την Εύης Χριστοφιλοπούλου

Να περάσει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην αξιοποίηση στελεχών της δημοκρατικής παράταξης που δίνουν την αίσθηση συναλλαγής με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιδιώκει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Εύης Χριστοφιλοπούλου που προκάλεσε αναταράξεις στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η πρώην υπουργός δέχθηκε από τον Πρωθυπουργό πρόταση να αναλάβει επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων και όπως αναφέρει το περιβάλλον της, επικοινώνησε με τον κ. Ανδρουλάκη, που δεν φάνηκε σε πρώτη φάση να είναι αρνητικός, αν και η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος του κόμματος «δεν άναψε πράσινο φως».

Δεύτερη επικοινωνία δεν υπήρξε. Προφανώς επικράτησαν άλλες σκέψεις με αποτέλεσμα τα SMS που έστειλε η κυρία Χριστοφιλοπούλου στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ να μείνουν αναπάντητα, γεγονός που της προκάλεσε, δικαιολογημένα, όπως αναφέρουν στελέχη που έχουν γνώση του παρασκηνίου, ενόχληση.

«Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, απηχεί όμως την αντίληψη της ηγεσίας του ΠαΣοΚ αλλά και του απλού κόσμου, όχι μόνο της παράταξης, αλλά και ευρύτερα: Να μη γίνονται deals κορυφής για θέσεις» δηλώνουν συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη και υπογραμμίζουν: «Αυτές είναι πονηρές τακτικές που στοχεύουν να βάλουν το ΠαΣοΚ στη λογική ότι είναι ένα μόνιμο συμπλήρωμα. Θέλουν τις ψήφους και στελέχη που ήταν στον χώρο μας, αλλά όχι τις πολιτικές μας προτάσεις και το αξιακό μας πλαίσιο».

Παράλληλα αφήνουν αιχμές κατά της πρώην υπουργού. «Οποιο στέλεχος νιώθει στον χώρο μας πρέπει πρωτίστως να έχει τις ίδιες αντιλήψεις». Η πρόταση που θα φέρει το ΠαΣοΚ στη Διάσκεψη των Προέδρων είναι να γίνει δημόσια διαβούλευση τύπου opengov με κατάθεση βιογραφικών.

Πηγή: Βηματοδότης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Αρνήθηκαν να πληρώσουν το λογαριασμό και μαχαίρωσαν τον ιδιοκτήτη του μπαρ
Επόμενο άρθροΕπιστήμονας NASA: Οι αστροναύτες δεν πρέπει να αυνανίζονται στο διάστημα