Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την “Βραδιά των Πρώτων”, την η ετήσια γιορτή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών της ιστιοπλοΐας για το 2018.

 

Η Τελετή βράβευσης έλαβε χώρα χθες Δευτέρα στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, παρουσία μεταξύ άλλων του τέως βασιλιά, Κωσταντίνου, του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου, του γγ της ΕΟΕ, Μανώλη Κολυμπάδη και του προέδρου της ΔΟΑ, Ισίδωρου Κούβελου.

 

Εκ μέρους της Ε.Ι.Ο. μίλησε ο πρόεδρός της Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στην προσπάθεια της ομοσπονδίας να αναλάβει τη διοργάνωση ενός γκραν σλαμ της κατηγορίας ΣΤΑΡ: “Αν τα καταφέρουμε θα είμαστε οικονομικά αυτάρκεις, διότι ένας αγώνας «Star Sailors League» έχει τους δικούς του διεθνείς χορηγούς”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος, προσθέτοντας ότι “έχει τεράστια σημασία για την ιστιοπλοΐα και γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό να διεξάγεται ένας τόσο μεγάλος αγώνας στην χώρα μας”.

 

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στο χαιρετισμό του δήλωσε υπερήφανος για τη συμβολή του στη δημιουργία του Διεθνές Αθλητικού Κέντρου. “Καταφέραμε να χαράξουμε μία πορεία μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Μια πορεία που μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Ένα μέλλον που το χτίζουμε και στο τέλος της θητείας μου θα είναι κάτι στέρεο και θα είμαι υπερήφανος. Θα μπορώ να λέω ότι συνέλαβα κι εγώ από την πορεία μου σ’ αυτή τη θέση, που είναι το Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας. Το Κέντρο μπορεί να προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό, στην ελληνική ιστιοπλοΐα, αλλά και στην ομοσπονδία μας”, δήλωσε ο υφυπουργός.

 

Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2018:
Ιορδάνης Πασχαλίδης, Πέτρος Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης, Οδυσσέας Σπανάκης, Κώστας Μιχαλόπουλος, Μελίνα Παππά και Μαρία Τσιμοπούλου 

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – TARRAGONA 2018:
Αθανασία Φακίδη 

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΩΝ – BUENOS AIRES 2018:
Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2018:
Μελίνα Παππά, Μαρία Τσαμοπούλου, Ιορδάνης Πασχαλίδης, Κωνσταντίνος Τριγκώνης, Παντελής Κύρπογλου, Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης, Κατερίνα Διβαρη, Αιμιλιανός Μόνος, Παρασκευή Σπανάκη, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Δίκαιος Κέρκουλας, Οδυσσέας Σπανάκης, Κώστας Μιχαλόπουλος

Τέλος, βραβεύτηκαν οι Πρωταθλητές Όμιλοι 2018 των επτά Ελληνικών Ιστιοπλοϊκών Περιφερειών ΝΑΟ Κέρκυρας, ΝΟ Βόλου Αργοναύτες ,ΝΟ Δελφινάριο ,ΙΟ Σικυωνίων, ΝΟ Θεσσαλονίκης ,ΝΟ Ραφήνας, ΝΟ Γαζίου Κρήτης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο“Stop στις εξορύξεις” ζητούν 4 γραφεία WWF από Τσίπρα
Επόμενο άρθροΣε υψηλό τριμήνου το πετρέλαιο