Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στις 22:30, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την κατασκοπική περιπέτεια δράσης «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Η κατάσκοπος που μ’ αγάπησε» (The Spy Who Loved Me), παραγωγής Αγγλίας 1977.

Σκηνοθεσία: Λιούις Γκίλμπερτ.

Σενάριο: Κρίστοφερ Γουντ, Ρίτσαρντ Μάιμπαουμ.

Μουσική: Μάρβιν Χάμλις.

Παίζουν: Ρότζερ Μουρ, Μπάρμπαρα Μπαχ, Κάρολιν Μανρό, Κουρτ Γιούργκενς, Ρίτσαρντ Κιλ, Μπέρναρντ Λι, Ντέσμοντ Λιουέλιν.

Διάρκεια: 126΄

Υπόθεση: Δύο υποβρύχια, ένα βρετανικό και ένα σοβιετικό, αμφότερα εξοπλισμένα με πυρηνικές κεφαλές, εξαφανίζονται σχεδόν ταυτόχρονα. Δύο πράκτορες αναλαμβάνουν να ρίξουν φως στην υπόθεση. Ο Τζέιμς Μποντ, εκ μέρους των Βρετανών, και η ταγματάρχης της KGB Άνια Αμάσοβα, γνωστή ως «Πράκτωρ ΧΧΧ».

Οι δύο πράκτορες κατευθύνονται στην Αίγυπτο, όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν, κάποιος προσπαθεί να πουλήσει ένα μικροφίλμ με τα σχέδια μιας συσκευής που μπορεί να ανιχνεύσει τα υποβρύχια από τη θερμότητα που εκπέμπουν.

Οι δύο χώρες αποφασίζουν να συνεργαστούν και ανακαλύπτουν ότι πίσω από την υπόθεση κρύβεται ένας φανατικός λάτρης του θαλάσσιου κόσμου, ο οποίος επιθυμεί να καταστρέψει τον επίγειο κόσμο και στη συνέχεια να καταφέρει οι κάτοικοι της Γης να ζουν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στα βάθη των ωκεανών.

Είναι η δέκατη ταινία της σειράς και η τρίτη με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ Μουρ στο ρόλο του Τζέιμς Μποντ.

Τα γυρίσματα έγιναν στο Κάιρο και στο Λούξορ της Αιγύπτου, στη Σαρδηνία της Ιταλίας, στη Μάλτα, στην Ελβετία, στη Σκοτία και στον Καναδά. Οι υποβρύχιες λήψεις έγιναν στο νησάκι Νασάου στις Μπαχάμες.

Το σενάριο βασίζεται στην ομότιτλη νουβέλα του Ίαν Φλέμινγκ.

Με προϋπολογισμό 14 εκατομμύρια δολάρια, οι εισπράξεις της ταινίας έφτασαν τα 185,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η ταινία προτάθηκε για τρία βραβεία Όσκαρ: Καλύτερης Διεύθυνσης, Μουσικής και Καλύτερου Τραγουδιού.

Όλο το φωτογραφικό υλικό του James Bond είναι: © 1962-2019 Danjaq LLC and Metro-Goldwyn-Mayer Studios, Inc. All rights reserved.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕΠΟ: «Μεγάλη η προσφορά του Χρ. Χριστοφορίδη στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο»
Επόμενο άρθροΓεωργία: Επεισόδια έξω από τη Βουλή για την παρουσία Ρώσων βουλευτών