Για το παράπονό της, ότι μέχρι το 2018 δεν είχε την ελληνική υπηκοότητα παρόλο που είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, γεγονός που της στερούσε ακόμη και την δυνατότητα να συμμετέχει σε αγώνες που γίνονταν σε άλλες χώρες ή να επισκέπτεται την γιαγιά και τον παππού της, μίλησε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελίνα Τζένγκο.

H 20χρονη Πρωταθλήτρια Ευρώπης μοιράστηκε το πόσο δύσκολο ήταν, ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα από Αλβανούς γονείς, να πάρει την ελληνική υπηκοότητα.

Συγκεκριμένα, για το γεγονός ότι δεν είχε την ελληνική υπηκοότητα, παρόλο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη χώρα, η ίδια υποστήριξε:

«Οι γονείς μου είναι από την Αλβανία, εγώ και η μικρή μου αδερφή γεννηθήκαμε εδώ. Πήρα την υπηκοότητα τόσο γρήγορα, στα 16, λόγω των επιδόσεων που είχα. Για αυτό δεν μπορούσα να πάω να δω τον παππού μου και τη γιαγιά μου στην Αλβανία. Θα μπορούσα να πάω, αλλά όχι να γυρίσω. Ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα. Μας στερούν τα όνειρα. Ήταν μια περίοδος πολύ δύσκολη, έπιανα όρια για να αγωνιστώ στο εξωτερικό για την Ελλάδα και δεν μπορούσα να πάω. Έκλαιγα, τσακωνόμουν με τους γονείς μου και στεναχωριέμαι για αυτό. Για τους γονείς μου ήταν πιο δύσκολο. Νιώθεις ότι είσαι ξένος, ενώ γεννιέσαι σε ένα μέρος» δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «The 2Night Show».

«Είμαστε τρεις αδερφές, λύγισα όταν είδα τη μία μου αδερφή στο αεροδρόμιο. Έλειπε πολλούς μήνες σεζόν και δεν περίμενα να τη δω εκεί. Το παράπονο που έχουμε εμείς οι αθλητές είναι ότι περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου όχι μόνο στις χαρές μας, αλλά και όταν έχουμε μια κακή χρονιά. Ασχολούμαι δέκα χρόνια με τον στίβο, τα τελευταία πέντε ρίχνω ακόντιο. Ξεκίνησα στίβο μέσα από τις αδερφές μου, γιατί ζήλευα. Ο προπονητής μου πήρε τη μεγάλη μου αδερφή και της είπε να με πάει να δοκιμάσω. Ξεκινάς από όλα τα αγωνίσματα. Μέσα από τις προπονήσεις είδε ο προπονητής ότι μπορώ και μου είπε να δοκιμάσω ακόντιο. Τελικά μου ταίριαξε. Κάνω και γυμναστική εκτός του στίβου, ειδικά βάρη» είπε ακόμη.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜε ανατροπή στα προημιτελικά η Σάκκαρη, 2-1 σετ την Ρους
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Από αποθήκη πυρομαχικών του Β΄ ΠΠ οι έξι οβίδες στη Λέοντος Σοφού