Σε ένα οδοιπορικό στον τόπο καταγωγής του, τον δωρικό Πλάτανο Ναυπακτίας, ο νέος Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης μίλησε για τις ρίζες του, την ιστορία της οικογένειάς του και τις δουλειές του στις ΗΠΑ.

Οι γονείς του του εμφύσησαν την αγάπη για την Ελλάδα, την οικογένεια. Γι΄αυτό ίσως και παντρεύτηκε ελληνίδα, την Όλγα, η οποία κατάγεται από την ίδια περιοχή. Τόσο ο πατέρας του, όσο και η μητέρα του επέμεναν σε αυτήν την διαπαιδαγώγηση.

Από 4 χρονών δούλευε στην ταβέρνα του πατέρα του. Σήμερα, έχει επιχειρήσεις στο real estate και τα ξενοδοχεία, κάτι που οφείλεται στο ήμισυ στις ευκαιρίες που δίνουν οι ΗΠΑ. Τα καλοκαίρια ερχόταν στην Ελλάδα και ζούσε σε μία καλύβα στο χωριό.

Δάκρυσε όμως, όταν μίλησε για τον πατέρα του τον οποίο έχει χάσει εδώ και δύο δεκαετίες. «Σκέφτομαι κάθε μέρα τι θα μου έλεγε ο πατέρας μου. Θα έμενα με χαρά εδώ σε μια καλύβα, αν είχα τον πατέρα μου, πίσω… Εκτός από την οικογένεια δεν υπάρχει τίποτα άλλο σε αυτή τη ζωή» σημείωσε ο κ. Τσούνης.

Με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή λέει «…κάθε μέρα σκέφτομαι τον πατέρα μου… ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου…καλύτερος από εμένα. Μου είχε πει… ”παιδάκι μου που δουλεύεις τόσο σκληρά, να θυμάσαι το πιο σπουδαίο είναι να βρεις μια κατάλληλη γυναίκα και να κάνεις οικογένεια…όλα τα άλλα είναι μπούρδες” ».

Χαριτολογώντας είπε ότι η μητέρα του δεν τον παίρνει τηλέφωνο για να ρωτήσει εάν έφαγε, αλλά για να του πει «…μην τρως».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΙταλία: 48ωρη απεργία στα πρατήρια καυσίμων λόγω των αυξήσεων
Επόμενο άρθρο«Όρθια» και στο «Μεστάγια» η Αλμερία, 2-2 με τη Βαλένθια