Σοκ έχει προκαλέσει η τραγωδία στην άσφαλτο, το βράδυ της Πέμπτης, στην παραλιακή λεωφόρο, στο ύψος της Βούλας. Ο 45χρονος οδηγός του πολυτελούς οχήματος, Τζώρτζης Μονογυιός, έχασε τη ζωή του, ενώ η σύζυγός του νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν αξιωματικοί της Τροχαίας, δεν προκύπτουν ίχνη φρεναρίσματος πριν από τη μοιραία πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε δένδρο. Σημειώνεται, δε, πως οι αρχές εκτιμούν πως στο οδόστρωμα έχουν ενδεχομένως εντοπίσει κάποια ίχνη υπερστροφής.

Ο πραγματογνώμονας του Δημοσίου που θα ορίσει η τροχαία, αναμένεται να διερευνήσει τα αίτια της ταχείας ανάφλεξης του αυτοκινήτου.

«Θα εξετάσουμε κάθε ενδεχόμενο» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Μονογυιού, Αλέξης Κούγιας. «Παραμένει ερωτηματικό γιατί δεν λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας» αναφέρουν ειδικοί και κάτοχοι πολυτελών αυτοκινήτων. «Δεν αποκλείεται να προσπάθησε να ξεφύγει από κάτι» αναφέρει ο πραγματογνώμονας  κ. Παναγιώτης Μαδιάς.

Γύρω από τις συγκεκριμένους προβληματισμούς αναπτύσσεται συζήτηση και θέτονται τα ερωτήματα για το τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα, με την κόκκινη, ολοκαίνουργια Ferrari, η οποία έγινε το πύρινο φέρετρο για τον 45χρονο, Τζώρτζη Μονογυιό.

Αυτός άλλωστε είναι κι ο λόγος που από την τροχαία θα διερευνήσει εάν τα λάστιχα ήταν πολύ καινούρια, δηλαδή κερωμένα ή φθαρμένα και τρίτο και βασικότερο, επειδή το συγκεκριμένο όχημα έχει πέντε θέσεις λειτουργίας, εάν έχουν απενεργοποιηθεί τα ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας, το γνωστό esp, με αποτέλεσμα να υποστρέψει και να χαθεί ο έλεγχος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο άτυχος άνδρας φέρεται να έχει πολλαπλά κατάγματα στο σώμα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κάποια ελαφρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα.

Το όνειρο του επιχειρηματία, και πατέρα δύο παιδιών, έγινε εφιάλτης. Η αδυναμία στα γρήγορα αυτοκίνητα, έγινε ο μονόδρομος μιας διαδρομής που κράτησε λιγότερο από μισή ώρα, μέχρι να τον οδηγήσει στο θάνατο. Η αδελφή του, βουλευτίνα της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού, σε σοκ, όπως και η οικογένειά του, με την σύζυγό του να δίνει την δική της μάχη μέσα από χειρουργεία για να επανέλθει, αφού ευτυχώς κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο πριν εκείνο τυλιχτεί στις φλόγες.

Το χρονικό του δυστυχήματος που σόκαρε την Ελλάδα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο θάνατος του 45χρονου επιχειρηματία επήλθε ακαριαία, ωστόσο φως στα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται η νεκροψία νεκροτομή.

Όσον αφορά στη σύζυγό και μητέρα των δύο παιδιών του, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ωστόσο η κατάσταση της υγείας κρίνεται σοβαρή.

Η Ferrari 488 Pista, που οδηγούσε ο 45χρονος επιχειρηματίας, ήταν σχεδόν καινούργια, καθώς είχε διανύσει μόλις 1.000 χιλιόμετρα, προτού ο Τζώρτζης Μονογυιός πάρει στο χέρι τα κλειδιά της.

Η υπερπολυτελής Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από σύγκρουση σε δέντρο στην Παραλιάκη οδό στο ύψος της Βούλας.

Οι εικόνες πάγωσαν το πανελλήνιο…

Το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς. Στο εσωτερικό του βρισκόταν ο 45χρονος αδερφός της βουλευτή της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού και η σύζυγός του.

Αναπάντητα ερωτήματα

Ο Τζώρτζης Μονογυιός είχε παραλάβει το αυτοκίνητό του και μετά από δύο χιλιόμετρα έφτασε σε αυτό το σημείο. Έχασε τον έλεγχο, καρφώθηκε στο δέντρο, έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή.

Γιατί δεν λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας της ολοκαίνουργιας Ferrari; Τι οδήγησε στην πρόσκρουση; Γιατί πήρε αμέσως φωτιά η Ferrari; Τι προσπάθησε να αποφύγει ο οδηγός; Κάποιον πεζό; Κάποιο ζώο; Κάποιο άλλο αυτοκίνητο; Τι συνέβη με τα λάστιχα; Χρειάζεται εμπειρία και ειδικές ικανότητες για να οδηγήσει κανείς ένα τόσο γρήγορο αυτοκίνητο; Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που θα τεθούν και θα εξεταστούν, όπως κι όλα τα σενάρια που θα δώσουν απαντήσεις για το θάνατο του Τζώρτζη Μονογυιού.

Αυτόπτες μάρτυρες σταμάτησαν τα αυτοκίνητά τους. Γρήγορα έτρεξαν στο σημείο και προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό αλλά και τη σύζυγό του που ήταν μέσα στη μοιραία Ferrari.

Όμως δεν τα κατάφεραν και ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή.

Δύο φίλοι του Τζώρτζη Μονογυιού τον ακολουθούσαν και όταν είδαν το αυτοκίνητο στις φλόγες σταμάτησαν να βοηθήσουν αλλά ήταν ήδη αργά.

«Ο φίλος μας έβγαλε την Αθηνά και μετά με βοήθησε και βγάλαμε τον Μονογυιό από τη θέση του οδηγού, ενώ το όχημα είχε αρχίσει να πιάνει φωτιά. Τον βγάλαμε έξω και εκείνος δεν αντιδρούσε καθόλου, ενώ είχε εγκαύματα σε αρκετά σημεία του σώματός του. Άλλοι διερχόμενοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και το 100 και το όχημα κάηκε όλο» κατέθεσε φίλος του 45χρονου στην Τροχαία.

Η πυροσβεστική έφτασε γρήγορα και προσπάθησε να βοηθήσει την γυναίκα του, η οποία μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο.

«Μπορεί να προσπάθησε να αποφύγει κάτι»

Επιπλέον, από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού, δεν μπορεί να προκύψει αν ο οδηγός προσπάθησε να φρενάρει καθώς όλα πλέον τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν σύστημα ABS.

Αντίθετα υπάρχουν ίχνη από τριβή ελαστικών στην άσφαλτο, κάτι που δείχνει ότι το αυτοκίνητο πλαγιολίσθησε πριν την πρόσκρουση σε πινακίδα της Περιφέρειας και στη συνέχεια σε δέντρο.

«Μπορεί να προσπάθησε να αποφύγει κάτι» είπε χαρακτηριστικά ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, την ώρα που, πηγές της Τροχαίας εκτιμούσαν ότι στο φρικτό τροχαίο της Βούλας δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να προκύπτει εμπλοκή και άλλου οχήματος. Οι άνδρες της Τροχαίας αναμένουν το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης, ενώ συλλέγουν οπτικό από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στην περιοχή.

Ο ίδιος ο κ. Μαδιάς πάντως μίλησε για ομοιότητες του τροχαίου με θύμα τον Τζώρτζη Μονογυιό, με αυτό στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Mad Clip.

«Ήταν η κακιά η ώρα»

Συντετριμμένοι οι φίλοι του δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της τραγωδίας όπως χαρακτηριστικά λένε «ήταν η κακιά η ώρα. Ήταν έμπειρος οδηγός και δεν αγαπούσε την ταχύτητα».

O θάνατός του προκάλεσε απέραντη θλίψη στην οικογένεια, σε φίλους, γνωστούς ακόμη και στη Μύκονο.

«Τι να πούμε, έφυγε το παλικάρι, τέλος. Με το τιμόνι το είχε, τέλος πάντων, ήρθε η κακιά η ώρα, η κακιά η στιγμή και την πάτησε το παλικάρι» αναφέρει συγγενής.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από πηγές της Τροχαίας, στο δυστύχημα με τη Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο, αλλά ούτε και πεζός, που θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει την εκτροπή του οχήματος προς τη διαχωριστική νησίδα.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Τροχαία Ελληνικού που εξετάζει όλα τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

To πολυτελές γρήγορο αυτοκίνητο κινούνταν με μια ταχύτητα περίπου 120 χιλιομέτρων, ταχύτητα που αναλόγως του σημείου που μπορεί να κινείται ένα όχημα αλλά και πλήθους άλλων παραμέτρων κάλλιστα μπορεί να αποβεί μοιραία.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός – Έρχεται χαλάρωση των μέτρων – Ποιο είναι το πρώτο που θα… «αποχαιρετήσουμε»
Επόμενο άρθροΕΟΔΥ – Πού θα διενεργούνται δωρεάν rapid test τo Σάββατο 15 Ιανουαρίου