Στις δράσεις που έχει αναπτύξει η ΓΣΕΕ αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους προέδρους της ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και του ΕΕΑ.

Όπως αναφέρι η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της: «Ο κύριος Παναγόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δημιουργία από τη ΓΣΕΕ της ΑΝΤΙ-COVID-19, ομάδας πληροφόρησης και υποστήριξης εργαζομένων. «Πρόκειται για μία ψηφιακή πλατφόρμα στη σελίδα της ΓΣΕΕ, στην οποία παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, για να μπορέσουν να πορευτούν είτε οι εργαζόμενοι είτε οι επιχειρήσεις σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

Εκεί αναλύονται και εκλαϊκεύονται όλα τα μέτρα, που λαμβάνονται και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ υπάρχει και μία διαδραστική σελίδα όπου καταγράφονται οι καταγγελίες, οι επισημάνσεις και οι προτάσεις. Στη συνέχεια, οι καταγγελίες διαβιβάζονται στο Υπουργείο Εργασίας» εξήγησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο οποίος σχολιάζοντας τη λήψη των υγειονομικών μέτρων  τόνισε  ότι ελήφθησαν έγκαιρα από την Κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε το ρόλο της Ευρώπης στην αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από τον κορονοϊό, λέγοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει έναν διαφορετικό εαυτό. «Αυτό που δεν έκανε με την κρίση χρέους, να το κάνει τώρα με την υγειονομική κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημείωσε ότι, μόλις επιστρέψουμε σε υγειονομική κανονικότητα, τα μέτρα που ελήφθησαν, όπως, για παράδειγμα, η αναστολή συμβάσεων εργασίας και πολλά άλλα, πρέπει να αρθούν».

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται πως: «Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, ο κοινωνικός διάλογος πρέπει να διασφαλίζει τα απαράγραπτα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα, ειδικά στον τομέα της αγοράς εργασίας θα πρέπει να διασφαλίζει τα ζητήματα του κατώτατου μισθού, των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υπογράμμισε ότι πρέπει να παρθούν στοχευμένα μέτρα είτε για ευαίσθητους κλάδους ή επιχειρήσεις που χρειάζονται στήριξη, αλλά και για κοινωνικές ομάδες και να ενεργοποιηθούν προγράμματα που θα διασφαλίζουν τη ρευστότητα στις μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε, στόχος σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας.»Διεκδικούμε πολιτικές ενίσχυσης της εργασίας, αλλά και την ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ)» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της επέκτασης των προγραμμάτων απασχόλησης».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τηλεδιάσκεψη στο ακόλουθο link: https://www.youtube.com/watch?v=z2X2-UDz2OM

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροFT: Η Βρετανία εξετάζει την παροχή εγγυήσεων στο 100% για τα μικρά επιχειρηματικά δάνεια
Επόμενο άρθροΈλληνας τραγουδιστής αποκάλυψε ότι θα γίνει πατέρας με ένα τρυφερό βίντεο