Με θέμα τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, και ειδικά στις ιδιαίτερες συνθήκες που αφορούν στους οικισμούς και τους καταυλισμούς των Ελλήνων Τσιγγάνων, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, με τα ιδρυτικά μέλη του Κινήματος Εθελοντισμού Ελλήνων Τσιγγάνων «Νοιάζομαι», Αθανασόπουλο Απόστολο (Αν. Γραμματέας Τομέα Εθελοντισμού & Κοινωνικών Κινημάτων του Κινήματος Αλλαγής, αρμόδιος για θέματα Ελλήνων Τσιγγάνων), Κατσαρή Αθανάσιο, Κουκουμέρια Κωνσταντίνο και Χαλιλοπούλου Χριστίνα.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως: «Είναι κοινά αντιληπτό ότι τα υψηλά επίπεδα αναλφαβητισμού, οι διάφορες μορφές εκ περιτροπής εργασίας, καθώς και οι συγκεκριμένες συνθήκες διαβίωσης, θέτουν στα περίπου 400.000 μέλη των εν λόγω κοινοτήτων αυξημένα επίπεδα επικινδυνότητας, στην – έτσι κι αλλιώς – πολύ δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, επικεντρωθήκαμε σε 3 βασικούς άξονες πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων:

1. Στη εντατική και προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες ενημέρωση των μελών των κοινοτήτων για τη σοβαρότητα και τα χαρακτηριστικά του Covid-19, για το απαιτούμενο πλαίσιο κανόνων υγιεινής, ατομικής προστασίας και πρόληψης, καθώς και για το πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει η πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

2. Δεδομένων των περιοριστικών μέτρων που επηρεάζουν άμεσα την επαγγελματική δραστηριότητα των Ελλήνων Τσιγγάνων, σε πρωτοβουλίες και μέτρα που θα εγγυηθούν αντίστοιχα με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες τον αξιοπρεπή βιοπορισμό τους, καθώς και την υποστήριξη της σίτισης στους οικισμούς και καταυλισμούς.

3. Στο σχετικό σχεδιασμό και το μοντέλο υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας πιθανών κρουσμάτων που θα προκύψουν στους οικισμούς και καταυλισμούς των Ελλήνων Τσιγγάνων.
Αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα και τις σοβαρές ιδιαιτερότητες που αυξάνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού και ειδικά σε τόσο μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες, το Κίνημα Αλλαγής, σε συνέχεια και της κοινής ανακοίνωσης των Τομέων Εθελοντισμού & Κοινωνικών Κινημάτων και Πρόνοιας της 24ης Μαρτίου, δεσμεύτηκε για την περαιτέρω εξέταση των θεμάτων αυτών και την ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, για τη βέλτιστη δυνατή δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών.

Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι για τους συμπολίτες μας, και ειδικά για αυτούς που το έχουν ανάγκη. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜέτρα για τον κορωνοϊό – Επίδομα €800: Στις 80.400 έφτασαν οι αιτήσεις
Επόμενο άρθροΟ Microsoft Edge σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση των browser