Η παγκόσμια πρόκληση του κορονοϊού, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19 και η προστασία του περιβάλλοντος βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πάπα Φραγκίσκο την Τετάρτη.

O Ποντίφικας αναγνώρισε τις εξαιρετικές προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα για την προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων, όπως οι πρόσφυγες, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Παράλληλα, εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός ότι δεν έχουν ανταποκριθεί περισσότερες χώρες στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ενώ ανέπτυξε και την πράσινη ατζέντα της κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται, όπως ανέφερε, ψηλά στις προτεραιότητες της χώρας μας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι προσβλέπει στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Υπενθύμισε τους εορτασμούς των 200 ετών από την ελληνική Επανάσταση το 2021 και πρότεινε στον Ποντίφικα, κατά την επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, να μεταβεί σε πόλεις που βρίσκονται στο επίκεντρο των πρώτων χρόνων του Χριστιανισμού, ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπέκταση της μείωσης ενοικίων, δάνεια σε όλους και ΕΣΠΑ ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών
Επόμενο άρθροΤραυματίστηκε στην προπόνηση ο Μανωλάς