Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος SPD στη Γερμανία, Noerbert Walter Borjans, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, καλωσόρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού πολιτικού υπέρ του ευρωομολόγου, τονίζοντας τη σημασία που έχει η έγκαιρη θέσπισή του, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την ΕΕ και τη συνοχή της.

Αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τη σύσταση του Ταμείου Ανάκαμψης και την ισπανική πρόταση, ενώ συμφώνησαν «στη σημασία προώθησης προοδευτικών πολιτικών που δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί η κρίση ως νέα αφορμή για την αναδιάρθρωση της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Τέλος, συμφώνησαν να πραγματοποιηθούν τηλεδιασκέψεις κατά την επόμενη περίοδο, για ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία μεταξύ των επιτελείων των δύο κομμάτων, με σκοπό την ενίσχυση των προοδευτικών μετώπων για κοινές διεκδικήσεις στην Ευρώπη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜέχρι 15 Μαΐου η υποβολή για εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης
Επόμενο άρθροΚΕΘΕΑ: Πολύωρες καθημερινές εξορμήσεις στο δρόμο εν μέσω πανδημίας