Από τη Σαντορίνη, έναν εμβληματικό τουριστικό προορισμό, επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να απευθύνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση σήμερα το βράδυ, για την ασφαλή επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου, προβάλλοντας όχι μόνο τις ομορφιές της πατρίδας μας αλλά και μια άκρως επιτυχημένη πορεία στη διαχείριση της σοβαρότατης υγειονομικής κρίσης με τον κορονοϊό.

Στόχος είναι να καταφέρει η Ελλάδα με αξιώσεις και πραγματικές διασφαλίσεις να προσελκύσει επισκέπτες και να διεκδικήσει κατά το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο της συρρικνωμένης πίτας για τη φετινή ιδιότυπη τουριστική σεζόν.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την επίτευξη του στόχου αυτού θα ανοίξει σαν βεντάλια απόψε από το ειδυλλιακό νησί του Αιγαίου με έμφαση στο ότι η Ελλάδα πέρα από τις απαράμιλλες ομορφιές της έχει να επιδείξει υποδειγματικές επιδόσεις στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού και ετοιμότητα για να υποδεχθεί τουρίστες ανοίγοντας τις πύλες της στον κόσμο, στην επόμενη καθοριστική φάση.

Το άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό

Την ίδια ώρα, το σχέδιο για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στη νησιωτική χώρα και το άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό παρουσίασαν την Παρασκευή οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού.

-Από τις 15 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από ΙταλίαΙσπανία και Ολλανδία, ενώ στις θαλάσσιες αφίξεις εξακολουθεί να απαγορεύεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό. Επιτρέπεται όμως για σκάφη αναψυχής μόνο με το πλήρωμα.

-Από την 1η Ιουλίου επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια, ενεργοποιούνται 7 σημεία εισόδου από τα χερσαία σύνορα, ενώ ανοίγουν και όλα τα αεροδρόμια.

-Στα αεροδρόμια θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ. Προβλέπεται περιορισμός σε ξενοδοχείο μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα ο ταξιδιώτης και 14 μέρες καραντίνας αν βρεθεί θετικός.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈνας καλός “Οιωνός” για το ερασιτεχνικό μπάσκετ και τον αθλητισμό
Επόμενο άρθροΣτάσσης: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι μια μπαταρία με ρόδες